Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραλύει η Ιταλία λόγω απεργίας

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Κάλεσμα σε γενική απεργία απηύθυνε το CGIL, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας και στις 25 Ιουνίου η Ιταλία θα βρεθεί σε απεργιακό κλοιό.

Η έκκληση σε γενική απεργία έγινε με αφορμή τα μέτρα λιτότητας που υιοθέτησε η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. «Η διοικούσα επιτροπή του CGIL προκήρυξε γενική απεργία για τις 25 Ιουνίου, τέσσερις ώρες για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα και 24 ώρες για τους εργαζόμενους στο δημόσιο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου και προσθέτει ότι θα γίνουν διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Το συνδικάτο, που πρόσκειται στην αριστερά, έχει περίπου 5 εκατομμύρια μέλη. Το συνδικάτο ανακοίνωσε επίσης την πραγματοποίηση εκδήλωσης διαμαρτυρίας στον δημόσιο τομέα το Σάββατο 12 Ιουνίου στη Ρώμη.

Το πρόγραμμα λιτότητας που είχε ανακοινωθεί στις 25 Μαΐου από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι προβλέπει αυστηρή λιτότητα για την εξοικονόμηση 24,9 δισεκατομμυρίων ευρώ για τα έτη 2011 και 2012. Μεταξύ άλλων, προβλέπει τη μείωση των κρατικών δαπανών με το πάγωμα για τρία χρόνια στους μισθούς, τη μείωση κατά 10% στους προϋπολογισμούς των υπουργείων και την ενίσχυση των προσπαθειών για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε