Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

«Παραλύει» το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας

Με επίκεντρο τις διαπραγματεύσεις για τη νέα μισθολογική σύμβαση που έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γερμανίας και σε έξι ιδιωτικές εταιρίες τραβούν χειρόφρενο.

Οι στάσεις εργασίας θα ξεκινήσουν από το πρωί της Τρίτης και θα επηρεάσουν εκατομμύρια επιβάτες. Δεν έχει ωστόσο διευκρινιστεί ποιές περιοχές θα πληγούν περισσότερο.

Τα συνδικάτα Transnet και GDBA υπογράμμισαν ότι οι κινητοποιήσεις αυτές θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Στόχος τους είναι να εισακουστεί το αίτημά τους προς τη δημόσια εταιρεία Deutsche Bahn και τις ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες να βελτιώσουν τις προτάσεις τους στις διαπραγματεύσεις που γίνονται για τους μισθούς, οι οποίες έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο.

Οι επιβάτες θα πρέπει να αναμένουν “σημαντικά προβλήματα στο σύνολο του δικτύου” στη Γερμανία, προειδοποίησαν τα δύο συνδικάτα, τα οποία διευκρίνισαν ωστόσο ότι η πρόθεσή τους είναι να περιοριστούν σε τακτικές στάσεις εργασίας.

“Δεν μπορεί να επιτρέπεται συνάδελφοι να παίρνουν έως και 20% χαμηλότερο μισθό για την ίδια δουλειά, ιδιαίτερα όταν οι ιδιωτικές εταιρείες χρησιμοποιούν αυτούς τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς ως ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για να κερδίσουν συμβόλαια”, υπογραμμίζουν τα συνδικάτα σε ανακοίνωσή τους.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε