Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παραμένει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Μπανγκόκ

ΦΩΤΟ REUTERS
Παραμένει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Μπανγκόκ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αμπίσιτ.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Αμπίσιτ Βετζατζίβα δήλωσε χθες Τρίτη ότι η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα συνεχίσει να ισχύει στην πρωτεύουσα της χώρας, μετά την αιματηρή βομβιστική επίθεση η οποία σημειώθηκε την Κυριακή.
 
“Νομίζω ότι η Μπανγκόκ θα συνεχίσει να τελεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ενώ η κυβέρνηση θα την αίρει σταδιακά στις άλλες επαρχίες”, είπε ο Αμπίσιτ μετά από συνάντηση που είχε με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.
 
Η βόμβα–η οποία στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου και τραυμάτισε 10–εξερράγη σε στάση λεωφορείου στην ίδια εμπορική περιοχή που είχαν καταλάβει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές που έγιναν γνωστοί ως τα “κόκκινα πουκάμισα” στην διάρκεια των πολύμηνων κινητοποιήσεων που κατέληξαν στα πολύνεκρα επεισόδια και την καταστολή από το στρατό τον Μάιο.
 
Συνολικά 90 άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο και πάνω από 1.900 είχαν τραυματιστεί. Το αντιπολιτευόμενο κόμμα Puea Thai κατηγόρησε υποστηρικτές της κυβέρνησης ότι τοποθέτησαν τη βόμβα.
 
Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δέχεται πιέσεις από τις ΗΠΑ και οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων να άρει το καθεστώς έκτακτης ανάγκης που εξακολουθεί να ισχύει στον εν πέμπτον της επικράτειάς της.
 
Οι αρχές χρησιμοποίησαν τις υπερεξουσίες που τους παρέχει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιβλήθηκε στην Μπανγκόκ την 7η Απριλίου, για να συλλάβουν εκατοντάδες υπόπτους ως μέλη και συμπαθούντες του αντικυβερνητικού κινήματος και για να φιμώσουν ΜΜΕ που τάσσονται κατά της κυβέρνησης.
 
Το κίνημα απαιτούσε την άμεση διενέργεια εκλογών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε