Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραμένει ο Γκρούεφσκι προεδρος του κυβερνώντος κόμματος

Επανεξελέγη ομόφωνα απο το τακτικό συνέδριο του κόμματος.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι επανεξελέγη ομόφωνα, σήμερα, πρόεδρος του VMRO-DPMNE από το τακτικό συνέδριο του κόμματος αυτού που έγινε το Σαββατοκύριακο. Υπέρ του κ. Γκρούεφσκι, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, ψήφισαν 610 σύνεδροι, ενώ ένα ψηφοδέλτιο βρέθηκε άκυρο.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στην ομιλία του στο συνέδριο ανέφερε ότι η κυβέρνηση του “θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας “, σημειώνοντας ότι οποιαδήποτε λύση προωθηθεί για το θέμα αυτό θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ.

Ο κ. Γκρούεφσκι κάλεσε τον αρχηγό της αντιπολιτευόμενης “Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης” (SDSM), Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, να συναινέσει για τη διεξαγωγή πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών και να σταματήσει, όπως ανέφερε, να κρύβεται πίσω από ανέφικτους όρους και προϋποθέσεις.

Ο Ν. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η πλειοψηφία των πολιτών της χώρας τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το VMRO-DPMNE, στις εκλογές αυτές, θα σημειώσει ακόμη μία μεγάλη νίκη.

Το SDSM, το οποίο έχει ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να συναινέσει στη προκήρυξη τους την αποδέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών των μέσων ενημέρωσης του ομίλου του Βέλια Ράμκοφσκι τα οποία ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση του Ν. Γκρούεφσκι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε