Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παραμένει βυθισμένη η Μανίλα – Έρχεται και νέα τροπική καταιγίδα

Παραμένει βυθισμένη η Μανίλα – Έρχεται και νέα τροπική καταιγίδα
Οι αρχές στις Φιλιππίνες παίρνουν τα μέτρα τους για την τροπική καταιγίδα που πλησιάζει. Τους 92 έφτασαν οι νεκροί από τις πλημμύρες. 3,5 εκατομμύρια οι πληγέντες.

Οι αρχές των Φιλιππίνων λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τις καταρρακτώδεις βροχές που αναμένονται το βράδυ σήμερα, μετά τις πλημμύρες της περασμένης εβδομάδας που έπληξαν περίπου 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους.
 
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, η τροπική καταιγίδα βρίσκεται σε απόσταση 600 χιλιομέτρων από τις ανατολικές ακτές της χώρας και είναι πιθανόν να φέρει νέες ισχυρές βροχοπτώσεις που θα επιδεινώσουν την ήδη άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πρωτεύουσα Μανίλα, το 80% της οποίας έχει πλημμυρίσει.
 
Μέχρι τώρα 92 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τουλάχιστον 500 χιλιάδες έχουν μείνει άστεγοι.
 
Ο αγροτικός πληθυσμός στις περιοχές γύρω από την πρωτεύουσα είναι αποκλεισμένος, χωρίς τρόφιμα και πόσιμο νερό, κινδυνεύοντας από ασθένειες όπως η λεπτοσπείρωση που προκάλεσε το θάνατο 249 ατόμων στις πλημμύρες του 2009.
 
“Ο πληθυσμός είναι που μας ανησυχεί περισσότερο. Η καταιγίδα θα έρθει, πριν συνέλθουμε από την προηγούμενη”, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Μπενίτο Ράμος.
 
 

Βυθισμένο το 80% της Μανίλα από τις φονικές πλημμύρες! – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε