Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Παράνομη η απεργία στην British Airways

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 Παράνομη έκρινε το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο την πενθήμερη απεργία που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στην British Airways (ΒΑ) λίγες ώρες πριν την έναρξή της.

 

Οι συνομιλίες μεταξύ της διοίκησης της εταιρείας και των συνδικάτων δεν έδειχναν να οδηγούν σε αποτέλεσμα.
 
Τα προβλήματα στις πτήσεις της εταιρείας όμως δεν θα αποφευχθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς είναι πλέον αργά για να αλλάξει το έκτακτο πρόγραμμα δρομολογίων. Η ΒΑ σχεδιάζει να αποκαταστήσει τα δρομολόγιά της πλήρως στο Χίθροου μέχρι το Σαββατοκύριακο, όπως ανακοίνωσε.
 
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε εις βάρος της κινητοποίησης εξαιτίας παρατυπιών στη διαδικασία κατά την οποία τα μέλη του συνδικάτου Unite (που εκπροσωπεί το 90% των 12.000 εργαζομένων στην ΒΑ) ψήφισαν για την απεργία. Το συνδικάτο επιμένει ότι η διαδικασία διενεργήθηκε σύννομα, δεδομένου του πλήθους των εργαζομένων, και ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης.
 
Η απεργία θα ξεκινούσε τα μεσάνυκτα Δευτέρας προς Τρίτη, και θα ήταν η πρώτη από μία σειρά κυλιόμενων πενθήμερων κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν για μισθολογικά ζητήματα και τις εργασιακές συνθήκες.
 
Πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε έξι μήνες που η εταιρεία καταφέρνει να σταματήσει δικαστικά απεργία των εργαζομένων της: Με τον ίδιο τρόπο, δεν είχε διενεργηθεί απεργία που είχε εξαγγείλει το συνδικάτο για την ημέρα των Χριστουγέννων και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.
 
Οι κυλιόμενες απεργίες θα έπεφταν πάνω σε περίοδο της έναρξης των σχολικών καλοκαιρινών διακοπών, ένα τριήμερο αργίας και θα σταματούσαν μόλις πριν την έναρξη του Μουντιάλ, που γίνεται στη Νότιο Αφρική.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε