Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παράνομο ορυχείο έγινε τάφος για 45 ανθρακωρύχους

34 άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί κι άλλοι εννέα παγιδεύτηκαν, χωρίς ελπίδα να σωθούν, μετά από έκρηξη λόγω διαρροής αερίου σε παράνομο ορυχείο στην επαρχία Γιουνάν.

Εργαζόμενοι σε σωστικά συνεργεία ανέφεραν ότι οι πιθανότητες οι εννέα εργαζόμενοι που παγιδεύτηκαν μετά την διαρροή αερίου, που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, να επιβίωσαν είναι ελάχιστες.

Οι διευθυντές του παράνομου ορυχείου στην περιοχή της πόλης Σιζιουάνγκ συνελήφθησαν μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα. Το εργοστάσιο είχε λάβει εντολή να κλείσει τον Απρίλιο και οι επιθεωρητές υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξει εξονυχιστική έρευνα.

Σε άλλο περιστατικό επτά ανθρακωρύχοι παγιδεύτηκαν όταν μια στοά πλημμύρισε νωρίς το πρωί της Κυριακής στη βορειοδυτική επαρχία Γκανσού, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Τα νέα ατυχήματα σημειώθηκαν την ημέρα που η κρατική υπηρεσία προστασίας των εργαζομένων στο Πεκίνο κάλεσε να γίνουν αυστηρότεροι οι κανονισμοί εργασιακής ασφάλειας σε όλα τα ορυχεία στη χώρα.

Τα ορυχεία στην Κίνα έχουν το βαρύτερο απολογισμό δυστυχημάτων παγκοσμίως, καθώς οι κανονισμοί εργασιακής ασφάλειας δεν τηρούνται καθώς η βιομηχανία έχει αποδυθεί σε μια εκστρατεία μεγιστοποίησης των κερδών της εν μέσω της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης στη χώρα.

Οι οικογένειες ανθρακωρύχων οι οποίοι χάνουν τη ζωή τους σε βιομηχανικά δυστυχήματα στην Κίνα δικαιούνται αποζημιώσεις ύψους ως και 660.000 γιούαν (75.000 ευρώ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγικός ο απολογισμός του νέου δυστυχήματος σε ορυχείο της Κίνας

40 άνθρωποι παγιδευμένοι σε ορυχείο

Θαύμα στην Κίνα: Σώθηκαν 44 παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι

Νέα τραγωδία σε ορυχείο της Κίνας με τέσσερις νεκρούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε