Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παράταση… ζωής ως τον Νοέμβριο για τον Μπερλουσκόνι

ΦΩΤΟ REUTERS

Οι δεσμεύσεις του Ιταλού πρωθυπουργού για τα μέτρα που θα βγάλουν την ιταλική οικονομία από το αδιέξοδο κρίθηκαν “ικανοποιητικές”, υπό την προϋπόθεση ότι θα τεθούν σε εφαρμογή.

Η Ιταλία έχει δεσμευθεί να παρουσιάσει τους κύριους άξονες σχεδίου για την ενίσχυση της οικονομικής της ανάπτυξης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

“Η ευρωπαϊκή σύνοδος κορυφής χαιρέτισε τις δεσμεύσεις της Ιταλίας. Τα φιλόδοξα αυτά μέτρα για την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να εφαρμοσθούν”, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών.

“Ναι, είμαστε ικανοποιημένοι”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, “αλλά περιμένουμε την υλοποίησή τους”, προειδοποίησε.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε διαβεβαιώσεις για την εφαρμογή των δεσμεύσεων. “Εάν δεν σεβασθούμε τις δεσμεύσεις μας, δεν θα είμαστε πλέον αξιόπιστοι”, παραδέχθηκε αποχωρώντας από τη Σύνοδο Κορυφής.

Η ουσία, πάντως, είναι ότι ο «καβαλιέρε» είναι πλέον υπό… τη παρακολούθηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμφωνία περιλαμβάνει σειρά μέτρων για τη μείωση σε διάστημα δύο ετών του χρέους της Ιταλίας ύψους 1,9 τρισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 120% του ΑΕΠ, σε 113% του ΑΕΠ το 2014.

Η δημοσιονομική ισορροπία πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το 2013 χάρη στην εφαρμογή μέτρων λιτότητας ύψους 60 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2014.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μη αποδεκτό» το επίπεδο ανεργίας στην Ισπανία – Θέλει κι άλλα η Ε.Ε.

Και τώρα η … σειρά Ιταλίας, Ισπανίας

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε