Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Παρατείνουν την κράτηση υπόπτων για τρομοκρατία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Από τις 28 μέρες στους έξι μήνες παρατείνει η Βρετανική κυβέρνηση την κράτηση χωρίς δίκη των υπόπτων για τρομοκρατία.

«Η κυβέρνηση κατέθεσε διάταγμα για την ανανέωση της υπάρχουσας ανώτατης περιόδου κράτησης των 28 ημερών σε κράτηση έξι μηνών», αναφέρει σε δήλωσή της η υπουργός Εσωτερικών Τερέζα Μέι. Ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι και τα δύο κόμματα που μετέχουν στον συνασπισμό θέλουν να περιορίσουν αυτό το χρονικό διάστημα.

«Είναι κεφαλαιώδους σημασίας ότι υποστηρίζουμε την αστυνομία και άλλες υπηρεσίες στο έργο τους να μας προστατεύουν από την τρομοκρατία… Ταυτόχρονα…είμαστε επίσης δεσμευμένοι στην προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών του κόσμου», πρόσθεσε η βρετανίδα υπουργός.

«Αμφότερα τα κόμματα στον συνασπισμό έχουν σαφή θέση ότι η 28ήμερη ανώτατη περίοδος κράτησης πρέπει να είναι ένα προσωρινό μέτρο και ένα μέτρο το οποίο θα κοιτάξουμε να μειώσουμε μελλοντικά», πρόσθεσε.

Ήδη πάντως υπήρξαν οι πρώτες αντιδράσεις. Η οργάνωση για τα πολιτικά δικαιώματα Liberty ζήτησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό να μειώσει το ανώτατο όριο κράτησης των 28 ημερών και έκανε έκκληση για κατάργηση των «ενταλμάτων ελέγχου», μία μορφή κατ’ οίκον περιορισμού που αποτελεί το κεντρικό στοιχείο των μέτρων κατά της τρομοκρατίας στη Βρετανία τα τελευταία χρόνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε