Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Παρέλυσαν” τα αεροδρόμια της Πορτογαλίας- Απεργούν οι ελεγκτές

“Παρέλυσαν” τα αεροδρόμια της Πορτογαλίας- Απεργούν οι ελεγκτές

Με πολλά προβλήματα γίνονται οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια της Πορτογαλίας.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας πραγματοποιούν εκ νέου σήμερα κινητοποιήσεις τις οποίες θα συνεχίσουν και αύριο, επηρεάζοντας 500 πτήσεις σε δύο ημέρες, σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρία των πορτογαλικών αερολιμένων ΑΝΑ.

Διακόσιες πτήσεις θα επηρεαστούν σήμερα και 311 αύριο, διευκρίνισε η ΑΝΑ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι αεροπορικές εταιρίες προσπαθούν να επαναπρογραμματίσουν τις πτήσεις τους ώστε να πληγούν το λιγότερο δυνατό οι ταξιδιώτες.

Ο εθνικός αερομεταφορέας ΤΑΡ από την πλευρά του ανακοίνωσε την ακύρωση 35 πτήσεων σήμερα.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της NAV, που έχει τον έλεγχο του πορτογαλικού εναέριου χώρου, σταματούν την εργασία τους τρεις φορές την ημέρα ανά δίωρο, από τις 06:00 έως τις 08:00, 13:00 έως 15:00 και 20:00 έως 22:00 ώρα Γκρίνουιτς (+3 ώρα Ελλάδος).

Αφού πραγματοποίησαν πέντε ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων τον Απρίλιο, οι ελεγκτές σταμάτησαν επίσης μερικές ώρες την εργασία τους στις 11, 17 και 18 Μαΐου.

Οι ελεγκτές διαμαρτύρονται για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών τους και τις περικοπές του προϋπολογισμού που αποφάσισε η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε “μείωση των εσόδων κατά 75 εκατομμύρια ευρώ έως το 2014”.

Σύμφωνα με τους απεργούς, απευθύνουν τα αιτήματά τους σε κυβερνητικά “ώτα μη ακουόντων” και “οι εργαζόμενοι της NAV καταφεύγουν στην απεργία ως ύστατη προσπάθεια” είπε ο συντονιστής τους Κάρλος Φελιζάρντο.

Οι απεργίες των ελεγκτών είναι “άκαιρες και δεν οδηγούν πουθενά”, δήλωσε ο Λουίς Κοϊμπρα, ο πρόεδρος της NAV στο πορτογαλικό πρακτορείο ειδήσεων LUSA.

Η απεργία πραγματοποιείται ενώ η τρόικα των πιστωτών της Πορτογαλίας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) προχωρεί σε νέα εξέταση της εφαρμογής του σχεδίου βοήθειας 78 δισεκατομμυρίων ευρώ, που χορηγήθηκε στη χώρα πριν από ένα χρόνο.

Στη νέα αυτή αξιολόγηση, η τρόικα πρέπει να ενδιαφερθεί κυρίως για το πρόβλημα της απασχόλησης, καθώς τα μέτρα λιτότητας που εισηγήθηκε συνέτειναν στην επιδείνωση της ύφεσης κι ενώ η ανεργία έφθασε το ποσοστό ρεκόρ 14,9%.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν αυξηθεί τελευταία στους τομείς των μεταφορών πλήττοντας επίσης τα δρομολόγια του τραίνου και του μετρό της Λισαβόνας.

Διαβάστε

H τρόικα αναλαμβάνει δράση στην Πορτογαλία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε