Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παρενοχλούσαν τον δράστη της επίθεσης

Ο δράστης της επίθεση ταγματάρχης Νιντάλ Μαλίκ Χασάν

 

Αυτό δήλωσε ο ξάδερφος του αξιωματικού που άνοιξε πυρ κατά συναδέλφων του στην

στρατιωτική βάση Φορτ Χουντ του Τέξας.

Η οικογένεια του αξιωματικού Νιντάλ Μαλίκ Χάσαν που σκότωσε χθες 13 άτομα και τραυμάτισε τουλάχιστον 30 στην στρατιωτική βάση του Φορτ Χουντ δηλώνει σοκαρισμένη από το γεγονός. Ο ξάδερφος του δράστη υποστήριξε ότι ο Χάσαν είχε πέσει θύμα παρενόχλησης στο στρατό εξαιτίας της καταγωγής του από τη Μ. Ανατολή. 

“Ηταν έτοιμος να αποπληρώσει το κρατικό δάνειο που είχε πάρει για να μπορέσει να φύγει από τον στρατό. Μόλις έμαθε ότι θα τον έστελναν στο Ιράκ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε από τον κόσμο να μην καταλήγει σε συμπεράσματα για τους λόγους που οδήγησαν στην επίθεση στην βάση πριν ολοκληρωθεί η έρευνα των αρχών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στρατιωτών που ήρθαν σήμερα στο φως ο αξιωματικός λίγο πριν ανοίξει πυρ κατά των συναδέλφων του φώναζε στα αραβικά “ο Θεός είναι μεγάλος”. 

Ο Νιντάλ Μαλίκ Χασάν έχει το βαθμό του ταγματάρχη και είναι ένας από τους ψυχίατρους της στρατιωτικής βάσης. Βρίσκεται στο νοσοκομείο φρουρούμενος αφού δέχτηκε αρκετές σφαίρες.

Η επίθεση σημειώθηκε μισή ώρα πριν από προγραμματισμένη τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων στρατιωτικής ακαδημίας που εδρεύει στη βάση. Ο ένοπλος άνοιξε πυρ σε ιατρική μονάδα και στη συνέχεια πήγε σε θέατρο μέσα στη βάση.

Το Φορτ Χουντ είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική εγκατάσταση, με 40.000 στρατιώτες, και τουλάχιστον 25.000 βρίσκονται εκεί σε καθημερινή βάση.
Πρόκειται ουσιαστικά για μία μικρή πόλη με σχολεία, νοσοκομείο και καταστήματα, της οποίας ο πληθυσμός μπορεί να φτάσει τα 80.000 άτομα, συνυπολογιζομένων των συγγενών και του πολιτικού προσωπικού.
Η βάση έκλεισε άμεσα μετά την επίθεση και διατάχθηκε καταμέτρηση του προσωπικού. Όλοι διατάχθηκαν να μένουν μακριά από παράθυρα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε