Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

“Παρηγορημένος” ο Βενέδικτος από τα πλήθη

“Παρηγορημένος” ο Βενέδικτος από τα πλήθη

Ο πάπας Βενέδικτος δήλωσε “παρηγορημένος” από την παρουσία δεκάδων χιλιάδων καθολικών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με πρωτοβουλία της ιταλικής εκκλησίας για να υποστηρίξουν τον Πάπα έναντι του σκανδάλου των παιδεραστών ιερέων.

Είμαι “παρηγορημένος από την τόσο πολυάριθμη παρουσία σας. Ευχαριστώ!”, δήλωσε ο πάπας από το μπαλκόνι του, αφού γιόρτασε την Regina Coeli όπως κάθε Κυριακή πριν από την Πεντηκοστή. 

“Σας ευχαριστώ θερμά, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, για τη θερμή παρουσία σας”, δήλωσε ο Βενέδικτος XVI, του οποίου η παρέμβασή έτυχε θερμής υποδοχής και πολλών χειροκροτημάτων. “Σε όλους σας θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου”. 

“Σήμερα δείχνετε τη μεγάλη αγάπη και τη βαθιά εγγύτητα της Εκκλησίας και του λαού της Ιταλίας προς τον πάπα και ιερείς μας”, δήλωσε απευθυνόμενος στο πλήθος των συγκεντρωμένων, που υπολογίστηκε από την αστυνομία σε περισσότερα από 150.000 άτομα. 

“Ο πραγματικός εχθρός που πρέπει να φοβούμαστε και που πρέπει να καταπολεμήσουμε είναι η αμαρτία, το πνευματικό κακό, το οποίο δυστυχώς, μερικές φορές μολύνει επίσης και τα μέλη της Εκκλησίας”, δήλωσε με θλίψη, αναφερόμενος στις περιπτώσεις των παιδεραστών ιερέων. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε