Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παρίσι: Ελεύθερος ο όμηρος, αρνείται να παραδοθεί ο δράστης

Παρίσι: Ελεύθερος ο όμηρος, αρνείται να παραδοθεί ο δράστης

Ο ένοπλος εισέβαλε περίπου στις 07:00 το πρωί της Τρίτης σε σχολικό συγκρότημα και πήρε όμηρο έναν γονιό. Λίγες ώρες μετά τον άφησε ελεύθερο. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρά του.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 07:00 το πρωί. Ανυποψίαστοι γονείς πήγαν τα παιδιά τους στο σχολείο Σαρλ Περό της περιοχής Vitry-sur-Seine, ένα προάστιο έξω από το Παρίσι. Το σχολείο στεγάζει νηπιαγωγείο και δημοτικό.

Ο 30χρονος, ντυμένος στα πράσινα και οπλισμένος με πιστόλι σύμφωνα με τη Monde, κρατά όμηρο έναν γονιό.
Ο όμηρος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον δράστη, σύμφωνα με την Parisien. Εκείνη τη στιγμή, ο 30χρονος είχε κοντά του τέσσερα παιδιά και τρεις ενήλικες κραδαίνοντας το περίστροφό του.

Ο άνδρας που τελικά πιάστηκε όμηρος κατάφερε να ελευθερώσει τα παιδιά και τους ενήλικους, μένοντας ολομόναχος με το δράστη. Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους είπε αστυνομικός στο Associated Press.


Άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων έφτασαν άμεσα στο σημείο και προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον ένοπλο. Αλλά σύμφωνα με τη Monde, εκείνος δεν έχει σαφή αιτήματα.

Περίπου το μεσημέρι, ο δράστης άφησε ελεύθερο και τον τελευταίο όμηρο, χωρίς να τον έχει τραυματίσει. Αλλά εκείνος αρνείται να παραδοθεί. Σύμφωνα με δικαστική πηγή, εξέφρασε την επιθυμία να πεθάνει.

Τα σχολεία έχουν κλείσει, αλλά υπάρχουν πολλά που φιλοξενούν καλοκαιρινές δραστηριότητες.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκροί και οι 4 όμηροι και ο δράστης στην Καρλσρούη!

Έληξε η ομηρεία στην εταιρεία είσπραξης φόρων της Ιταλίας

Συνελήφθη ο 50χρονος που αναστάστωσε το Λονδίνο

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε