Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Παρίσι: Και αυτή η απειλή για βόμβα ήταν… φάρσα

ΦΩΤΟ REUTERS

Πανικός προκλήθηκε στο σταθμό του παρισινού μετρό στο St Lazare όταν η αστυνομία προχώρησε στην εκκένωσή του γιατί είχε λάβει τηλεφώνημα για βόμβα. Ήταν όμως μια κακόγουστη φάρσα.

Μόλις η αστυνομία ενημερώθηκε για την τοποθέτηση βόμβας σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους σταθμούς του μετρό της γαλλικής πρωτεύουσας, ειδικές ομάδες εστάλησαν για να επιθεωρήσουν το χώρο. Όμως δε βρήκαν τίποτα και έτσι ο συναγερμός… σταμάτησε. Ωστόσο, προκλήθηκαν προβλήματα στη λειτουργία του σταθμού για τουλάχιστον μισή ώρα.

Είχαν προηγηθεί ανάλογα περιστατικά την περασμένη εβδομάδα, όταν είχε εκκενωθεί ο Πύργος του Άιφελ και ο σταθμός St Michel μετά τις προειδοποιήσεις για την τοποθέτηση βόμβας, οι οποίες αποδείχθηκαν ψευδείς.

Η απειλή για βόμβα στο σταθμό του St Lazare έρχεται μερικές μέρες μετά τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ, ότι η τρομοκρατική απειλή στη Γαλλία είναι πραγματική, ενώ οι υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρθηκαν σε επικείμενη απειλή επίθεσης.

Την ίδια ώρα, η Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi) ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή, στις 16 Σεπτεμβρίου, πέντε Γάλλων, ενός Τογκολέζου και ενός πολίτη της Μαδαγασκάρης στο Αρλί, στο βόρειο Νίγηρα και προειδοποίησε το Παρίσι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε