Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

«Παρκάρετε» τα σκι σας και φυσήξτε! Έρχονται αλκοτέστ στα… χιόνια

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Κι όμως, η αστυνομία της Σλοβενίας πρόκειται τις επόμενες δυο εβδομάδες να εντείνει τα αλκοτέστ στα χιονοδρομικά κέντρα.

Στόχος εκτός από την ασφάλεια των σκιέρ και η αποτροπή ενασχόλησης με το χειμερινό σπορ, ατόμων που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

Ο αρχηγός της σλοβενικής αστυνομίας, Γιάνκο Γκόρσεκ, προειδοποίησε ότι στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας, ενόψει των χειμερινών σχολικών διακοπών, αναμένεται μεγάλος αριθμός μαθητών και κάλεσε τους σκιέρ να τηρούν τις διατάξεις του νόμου για την ασφάλεια στις χιονοδρομικές πίστες.

Εκτός από τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια του σκι, ο νόμος προβλέπει και κυρώσεις σε άτομα, τα οποία υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, επιδίδονται στο χειμερινό άθλημα.

Βάσει του σχετικού νόμου του 2008, αστυνομικοί περιπολούν στα χιονοδρομικά κέντρα και υποβάλουν τους σκιέρ σε αλκοτέστ, ύστερα από ατύχημα ή αν η συμπεριφορά τους είναι ύποπτη. Το πρόστιμο για τους παραβάτες ανέρχεται στα 200 ευρώ.

Το επιτρεπόμενο όριο αλκοόλ για τους σκιέρ είναι το ίδιο με εκείνο για τους οδηγούς οχημάτων.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στη Σλοβενία τα τελευταία χρόνια καταγράφονταν δύο θάνατοι κάθε χειμερινή περίοδο σε χιονοδρομικά κέντρα, οι οποίοι οφείλονταν σε απροσεξία ή σε μη κατάλληλο εξοπλισμό. Ωστόσο, από την αρχή του 2011 έχουν ήδη καταγραφεί δύο θανάσιμοι τραυματισμοί κατά τη διάρκεια του σκι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε