Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Πάρτι με αλκοόλ για την κατάθεση Κόμεϊ διοργάνωσαν μπαρ στις ΗΠΑ! [pics]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Όταν ανακοινώθηκε πως ο Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος παύθηκε από διευθυντής του FBI τον Μάιο, θα κατέθετε ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, αρκετοί άνθρωποι στις ΗΠΑ, μοιράστηκαν την ίδια σκέψη – “Χρειάζομαι ένα ποτό”.

Τα μπαρ σε όλη τη χώρα, δεν έχασαν λοιπόν την ευκαιρία και οργάνωσαν πάρτι για την παρακολούθηση της κατάθεσης του Κόμεϊ, από την Ουάσινγκτον ως το Τέξας. Το Business Insider, βρέθηκε σε ένα από αυτά τα πάρτι στο Brooklyn και μεταφέρει την ατμόσφαιρα που επικράτησε.

“Φτάσαμε στις 9 το βράδυ, περίπου μια ώρα πριν ξεκινήσει η κατάθεση και ένα πράγμα ήταν καθαρό – τα ΜΜΕ ήταν έτοιμα για το πάρτι, ακόμα και αν οι κάτοικοι του Μπρούκλιν δεν είχαν φανεί ακόμα στο bar. Όταν μπήκα στο μπαρ και πήρα έναν παγωμένο καφέ, υπήρχε μόνο ένας πελάτης που περίμενε να παρακολουθήσει την κατάθεση. Παράλληλα, στον χώρο υπήρχαν τουλάχιστον 10 δημοσιογράφοι, εικονολήπτες και φωτογράφοι από διάφορα Μέσα.

Όσο πλησίαζε η ώρα της κατάθεσης, περισσότεροι δημοσιογράφοι και κάτοικοι της περιοχής, έμπαιναν στο μπαρ. Ο κόσμος που είχε έρθει να παρακολουθήσει την κατάθεση πίνοντας το ποτό του, άρχισε σιγά σιγά να δυσανασχετεί για την πολυκοσμία.

Το αλκοόλ αρχίζει τελικώς να ρέει. Οι περισσότεροι που βρίσκονταν στο μπαρ δεν έρχονταν από πολύ μακριά. Κάποιος ντόπιος απέφευγε τις κάμερες ώστε να μην τον δει το αφεντικό του και μάθει γιατί δεν πήγε στη δουλειά. Κάποιοι γνώριζαν τον ιδιοκτήτη και είχαν παρακολουθήσει εκεί και τα προεδρικά ντιμπέιτ.

Μετά από μια μικρή μάχη με την καλωδιακή, η κατάθεση ξεκινά. Η πρώτη αναφορά στη Ρωσία, έγινε δεκτή με επευφημίες, ενώ μια παρέα πιο πίσω έπινε σφηνάκια βότκα. Ο Κόμεϊ υψώνει το χέρι για να ορκιστεί. Και πάλι χειροκροτήματα.

Οι θαμώνες του μπαρ, είχαν σαφέστατα πάρει θέση υπέρ του Κόμεϊ ή απλά κατά του Τραμπ. Το μπαρ συχνά ξεσπούσε σε γέλια με τις ατάκες του πρώην διευθυντή του FBI. Δύο ώρες μετά την έναρξη της κατάθεσης το μπαρ ήταν ακόμα γεμάτο.”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε