Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Πασίγνωστος δημοσιογράφος του CNN κινδυνεύει να απελαθεί

Πασίγνωστος δημοσιογράφος του CNN κινδυνεύει να απελαθεί

Μια αμερικανική ένωση κατόχων όπλων υπέβαλε σήμερα αίτημα για την απέλαση από τις ΗΠΑ ενός πολύ γνωστού δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου CNN, του Βρετανού Πίερς Μόργκαν, ο οποίος χαρακτήρισε “ηλίθιο” ένα από τα ηγετικά στελέχη της ένωσης αυτής.

Ενώ έπαιρνε συνέντευξη την Τρίτη από τον γενικό διευθυντή της ένωσης κατόχων όπλων (Gun Owners of America), Λάρι Πράτ, ο δημοσιογράφος Πίερς Μόργκαν, που τάσσεται σθεναρά υπέρ μιας οριστικής ρύθμισης στο θέμα της κατοχής πυροβόλων όπλων, φάνηκε δύσπιστος όταν ο συνομιλητής του πρότεινε την αύξηση του αριθμού των όπλων για την αποτροπή των μακελειών.

“Είστε ένας άνθρωπος απίστευτα ηλίθιος, έτσι δεν είναι;” είπε ο δημοσιογράφος. “Δεν έχετε κανένα απολύτως λογικό επιχείρημα. Δεν σας νοιάζει ότι ο αριθμός των δολοφονιών με πυροβόλα όπλα αυξάνεται στην Αμερική”, πρόσθεσε.

Μετά από αυτή τη συνέντευξη, ένας δημοσιογράφος από το Τέξας (νότια), υπέβαλε αίτημα στην ιστοσελίδα που διατηρεί ο Λευκός Οίκος για τέτοια ζητήματα και απαιτεί “άμεση απέλαση” του δημοσιογράφου, λέγοντας ότι εξαπέλυσε “μια επίθεση εχθρική προς το Σύνταγμα των ΗΠΑ με στόχο τη δεύτερη τροπολογία”, η οποία επιτρέπει την κατοχή πυροβόλων όπλων.

Το αίτημα, που αναρτήθηκε την Παρασκευή στο διαδίκτυο έχει συγκεντρώσει μέχρι σήμερα 39.500 υπογραφές.

Ο δημοσιογράφος έχει ήδη απαντήσει πολλές φορές για το θέμα αυτό στο κοινωνικό δίκτυο Twitter. Τη Δευτέρα, έγραψε σε ένα tweet: “Δεν με νοιάζει για το αίτημα που ζητεί την απέλαση μου. Ενδιαφέρομαι για τους δύο φτωχούς πυροσβέστες (της πολιτείας) της Νέας Υόρκης οι οποίοι σκοτώθηκαν σήμερα από ένα πυροβόλο όπλο”.

Δύο πυροσβέστες σκοτώθηκαν από τις σφαίρες αγνώστου σήμερα παραμονή Χριστουγέννων, όταν επενέβησαν για να σβήσουν μια πυρκαγιά στην πόλη Γουέμπστερ (πολιτεία της Νέας Υόρκης, βορειοανατολικά), ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για τα πυροβόλα όπλα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες δέχτηκαν σοβαρό πλήγμα μετά την σφαγή στο Νιούτον του Κονέκτικατ (βορειοανατολικά), όπου 20 παιδιά και έξι μέλη του προσωπικού του δημοτικού σχολείου του Σάντι Χούκ έχασαν τη ζωή τους στις 14 Δεκεμβρίου, από έναν 20χρονο, ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει τη μητέρα του και τελικά αυτοκτόνησε μεσα στο σχολείο.

Τα πυροβόλα όπλα προκαλούν 31.000 νεκρούς το χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες (αναμεσά τους και 18.000 άνθρωποι που αυτοκτονούν).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε