Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πάσχει από καρκίνο ο αντιπρόεδρος της Κολομβίας

Πάσχει από καρκίνο ο αντιπρόεδρος της Κολομβίας

Ο Κολομβιανός αντιπρόεδρος Ανχελίνο Γκαρσόν δήλωσε σήμερα πως πάσχει από μη επιθετικό καρκίνο του προστάτη και θα χρειασθεί να υποβληθεί σε σχεδόν 40 χημειοθεραπείες.

Mόλις δύο εβδομάδες αφότου ο πρόεδρός του Χουάν Μανουέλ Σάντος υπεβλήθη σε επέμβαση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, πρόβλημα υγείας αντιμετωπίζει και ο αντιπρόεδρος της χώρας.  Ο Γκαρσόν, ηλικίας 65 ετών, υπέφερε από προβλήματα υγείας σχεδόν αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2010: υπέστη καρδιακό επεισόδιο μόλις λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του, ενώ νωρίτερα εντός του τρέχοντος έτους μία εγκεφαλική αιμορραγία τον άφησε για λίγο χρονικό διάστημα σε κώμα.

«Πάσχω από έναν μικροσκοπικό, μη επιθετικό καρκινικό όγκο στον προστάτη, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει την αιτία του θανάτου μου», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Γκαρσόν, προσθέτοντας ότι θα χρειασθεί 39 χημειοθεραπείες.

«Δεν μπορώ να γαντζωθώ στα καθήκοντα του αντιπροέδρου, και πολύ λιγότερο να ερωτευθώ τη θέση», είπε ο ίδιος, όπως ότι το παρόν και το μέλλον της αντιπροεδρίας και του προσώπου που θα την ασκεί επαφίεται στο «Σύνταγμα και στο Νόμο».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε