Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πατάνε “γκάζι” οι Τόρις στην Βρετανία

Ο Γκόρντον Μπράουν βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται και μάλλον αποχαιρετά την Ντάουνγικ Στρίτ. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Γκόρντον Μπράουν βλέπει τα ποσοστά του να μειώνονται και μάλλον αποχαιρετά την Ντάουνγικ Στρίτ. ΦΩΤΟ REUTERS
Το ποσοστό του Συντηρητικού κόμματος μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της διετίας ενώ οι εκλογές πλησιάζουν ακόμα περισσότερο, δείχνει δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη.

 

Έρευνα της Ipsos-MORI που δημοσιεύει η Daily Mirror εμφανίζει το προβάδισμα των Τόρις –το οποίο είχε φθάσει τις 28 εκατοστιαίες μονάδες το Σεπτέμβριο του 2008– να έχει μειωθεί σε μόλις 5 μονάδες εν όψει των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν την 6η Μαΐου.
 
Οι κατηγορίες περί του ότι τρία πρώην στελέχη της κυβέρνησης των Εργατικών υποστήριξαν ότι μπορούσαν να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης έναντι αμοιβών δεν φάνηκαν να πλήττουν ακόμα το κυβερνών κόμμα.
 
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε την ημέρα που ο υπουργός Οικονομικών Άλιστερ Ντάρλινγκ παρουσιάζει τον προϋπολογισμό, δίνει στους Τόρις 35%, στους Εργατικούς 30% και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 21%. Εάν η πρόβλεψη επαληθευτεί, κανένα κόμμα δε θα έχει απόλυτη ή σχετική πλειοψηφία και θα χρειαστεί ο σχηματισμός κυβέρνησης συνασπισμού. Οι LibDems έχουν αποκλείσει κάθε ενδεχόμενο να υπάρξει σχετική συμφωνία προεκλογικά.
 
Σε μια κίνηση που εκτιμάται ότι αποτελεί προσπάθεια να αναζητηθεί κοινός τόπος με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες, στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε στην εφημερίδα Independent χθες ότι οι Εργατικοί εξετάζουν την πιθανότητα να προτείνουν 4ετή θητεία για τη βουλή.
 
Έρευνα της YouGov για την εφημερίδα Sun εμφανίζει το προβάδισμα των Συντηρητικών ακόμα περισσότερο μειωμένο–δίνοντας στους Τόρις 37%, στους Εργατικούς 33% και στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες 18%.
 
Οι Εργατικοί χρειάζονται μικρότερο ποσοστό από τους Τόρις για να κερδίσουν την πλειοψηφία στη Βουλή διότι οι υποστηρικτές τους είναι συγκεντρωμένοι σε αστικά κέντρα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε