Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

“Παζάρια” Ερντογάν σε Πούτιν για S 300!

“Παζάρια” Ερντογάν σε Πούτιν για S 300!

“Ανατολίτικης” νοοτροπίας παζάρι και στον ίδιο τον Πούτιν πήγε να κάνει ο Ερντογάν. Για να τον κάνει να άρει τις διαφωνίες σχετικά με την τοποθέτηση αντιαεροπορικών -αντιβαλλιστικών πυραύλων Patriot (Πάτριοτ) στα τουρκο-συριακά σύνορα, του “πούλησε” ελπίδες ότι μπορεί να αγοράσει η Τουρκία …ρωσικά πυραυλικά συστήματα για να τα τοποθετήσει εκεί!

Την …πρόταση Ερντογάν στον Πούτιν αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet : Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι κατά την χθεσινή συνάντηση Ερντογαν –Πούτιν η τουρκική πλευρά συζήτησε την δυνατότητα αγοράς και ρωσικών συστημάτων αεράμυνας για να αντιμετωπίσει την απειλή από την Συρία.

Η αναφερόμενη πρόταση Ερντογάν έχει όμως και άλλο αποδέκτη – εξ ού και ο χαρακτηρισμός “ανατολίτικης νοοτροπίας παζάρι”:

Αποτελεί ταυτόχρονα και πίεση προς ΗΠΑ –ΝΑΤΟ να αυξήσει τον αριθμό των Πάτριοτ ( Patriot ) που στέλνει στην Τουρκία! Διότι όπως έχουμε αναφέρει – και γράφει και ο τουρκικός τύπος σήμερα – η Άγκυρα θέλει 10 συστοιχίες Πάτριοτ και το ΝΑΤΟ στέλνει μόνο 3 – 2 από Γερμανία και 1 από Ολλανδία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ONALERT.GR

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε