Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέφτει κι άλλο ο Ομπάμα!

REUTERS
Ο πρόεδρος Ομπάμα θεωρεί πως η επανεκλογή του εξαρτάται από το πώς κρίνουν οι ψηφοφόροι τις επιδόσεις του. Στο χαμηλότερο ποσοστό η δημοτικότητά του.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως ο αποφασιστικός παράγοντας για την επανεκλογή του την επόμενη χρονιά θα είναι η ετυμηγορία των ψηφοφόρων για τις επιδόσεις του και όχι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του.
 
“Αν τον επόμενο Νοέμβριο πιστεύουν ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους, ότι δουλεύω σκληρά και ότι έχω καταφέρει να κινηθεί η χώρα προς την σωστή κατεύθυνση, θα νικήσω. Αν δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο, θα χάσω”, υπογράμμισε ο Ομπάμα.
 
“Δεν θέλω να πω ότι δεν έχει σημασία ποιός θα είναι ο άλλος υποψήφιος, όμως πιστεύω ότι το αν θα χάσω ή αν θα κερδίσω (τις προεδρικές εκλογές του 2012) εξαρτάται από την αποτίμηση της ηγεσίας μου”, πρόσθεσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο κανάλι KMBC 9 News του Κάνσας Σίτι.
 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Policy Polling, για πρώτη φορά ο πρόεδρος Ομπάμα δεν προηγείται του πιθανότερου Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό (45%) με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.
 
Το 46% των ψηφοφόρων εγκρίνουν την διακυβέρνηση της χώρας από τον Ομπάμα, ενώ το 48% όχι.
 
Διχασμένοι εμφανίζονται και οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι που στις εκλογές του 2008 έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εκλογή του.
 
Η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας του ποσοστού ανεργίας στη χώρα που έφτασε το 9,2%, αλλά και της παρατεταμένης κρίσης λόγω της μη συμφωνίας με το Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου δανεισμού.
 
Η εταιρία δημοσκοπήσεων επισημαίνει στην ιστοσελίδα της πως η θέση του Ομπάμα είναι χειρότερη από ό,τι φαίνεται.
 
“Ο Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να χάσει αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα”, δήλωσε ο Ντιν Ντέμπναμ, πρόεδρος της Public Policy Polling. “Πρόκειται για τη χειρότερη δημοσκόπηση για τον ίδιο εδώ και πολύ καιρό. Πραγματικά πρέπει να αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας”, πρόσθεσε.
 
Δημοσκόπηση του NBC News-Wall Street Journal αυτή την εβδομάδα δείχνει ότι ο Ομπάμα προηγείται του Ρόμνεϊ με ποσοστό 48% έναντι 41%.
 
Τέλος, σε άλλη δημοσκόπηση της Gallup, το 42% των Αμερικανών εγκρίνουν την διακυβέρνηση Ομπάμα και το 48% όχι.
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε