Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πεϊλιν For President?

Η σημερινή επίσκεψη της Σάρα Πέιλιν στην Αϊόβα εντείνει τη φημολογία ότι η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας μπορεί να

εκμεταλλευτεί τη σχέση της με το κόμμα “Tea Party” για να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2012.

Κι αυτό γιατί η Αϊόβα και το Νιού Χάμσαϊρ είναι οι πρώτες πολιτείες που ψηφίζουν στις εκστρατείες για το προεδρικό χρίσμα και οι πιθανοί υποψήφιοι κατά παράδοση σταματούν στην κάθε πολιτεία ελπίζοντας έτσι να θέσουν εαυτούς στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

    Η Πέιλιν θα μιλήσει στο Ronald Reagan Dinner που διοργανώνει το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα της Αϊόβα στο Ντε Μόιν με ισχυρή την επιρροή της ανάμεσα στους υποστηρικτές του Tea Party, αφότου εξελέγησαν οι συντηρητικοί υποψήφιοι τους οποίους στήριξε στις προκριματικές ψηφοφορίες του Ντελαγουέρ και του Νιού Χάμσαϊρ για τη Γερουσία, την Τρίτη.

    Η Πέιλιν, η οποία ήταν υποψήφια αντιπρόεδρος του γερουσιαστή Τζον Μακέιν για τις προεδρικές εκλογές του 2008, κρατάει κλειστά τα χαρτιά της για το αν θα προσθέσει το όνομά της στη μακρά λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων αντιπάλων του δημοκρατικού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

  Αλλά η επίσκεψή της στην Αϊόβα όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για τις εκλογές της 2ας Νοεμβρίου στο Κογκρέσο, είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει τις φήμες πως θα διεκδικήσει τον Λευκό Οίκο το 2012.
  
    Ο κυβερνήτης της Μινεσότας Τιμ Πολέντι που εξετάζει την πιθανότητα να είναι υποψήφιος στις προεδρικές του 2012, έχει ήδη εμφανιστεί στην Αϊόβα και ετοιμάζεται για την έκτη επίσκεψή του εκεί τον Οκτώβριο.

    Πολωτική προσωπικότητα και αντιπαθής στους φιλελεύθερους, η Πέιλιν έχει καταφέρει να “ταράξει τα νερά” στους κόλπους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αυτή τη χρονιά υποστηρίζοντας, στις προκριματικές ψηφοφορίες, μη παραδοσιακούς υποψήφιους, πολλοί εκ των οποίων προβλήθηκαν χάρη σε ένα πρόγραμμα μείωσης των δημόσιων δαπανών και των φόρων, κάτι που βρίσκει σύμφωνους τους υποστηρικτές του Τea Party.

  Οι Ρεπουμπλικανοί αναμένεται να επικεντρώσουν την εκστρατεία τους στην οικονομία και στην ηγεσία του Ομπάμα ενόψει των εκλογών για το Κογκρέσο, το Νοέμβριο, που μπορεί να τους εξασφαλίσει τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ίσως ακόμα και της Γερουσίας.

    Ενώ είναι δημοφιλής στους κύκλους των συντηρητικών, η Πέιλιν εξακολουθεί να μην είναι αρεστή σε πολλούς άλλους Αμερικανούς.

    Δημοσκόπηση του CBS News, που δόθηκε χθες Πέμπτη στη δημοσιότητα, δείχνει ότι το 46% των αμερικανών ψηφοφόρων έχουν αρνητική άποψη για την Πέιλιν, ενώ θετική έχουν το 21% και το 33% είναι αναποφάσιστοι.

    Η Πέιλιν, η οποία πρεσβεύει την παραδοσιακή ρεπουμπλικανική ατζέντα της χαμηλής φορολογίας, φιλικής προς τις επιχειρήσεις και επιθετικής στην εξωτερική πολιτική, εκθέτει τις πολιτικές της απόψεις εμφανιζόμενη συχνά στο Fox News και με αναρτήσεις στη σελίδα της στο Facebook και στο Twitter.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε