Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πειρατεία σε αλιευτικό με 43 άτομα

Νοτιοκορεάτικο αλιευτικό με 43 επιβαίνοντες καταλήφθηκε από Σομαλούς πειρατές ανοικτά της Κένυας, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών στη Σεούλ.

Το σκάφος, εκτοπίσματος 241 τόνων, το οποίο έχει πλήρωμα δύο Νοτιοκορεάτες, δύο Κινέζους και 39 Κενυάτες, υπέστη πειρατεία την 9η Οκτωβρίου κοντά στο κενυατικό νησί Λαμού στον Ινδικό Ωκεανό, ανέφερε το ΥΠΕΞ.

Η νέα πειρατεία σημειώνεται ενώ η Σεούλ αυξάνει τη συμβολή της στις προσπάθειας πάταξης της πειρατείας στα διεθνή ύδατα. Η Νότια Κορέα έχει στείλει ένα πολεμικό να περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας λόγω της αύξησης των πειρατικών ενεργειών στο Κέρας της Αφρικής–από όπου διέρχεται μια σημαντική ρότα που οδηγεί στη Διώρυγα του Σουέζ.

Τον περασμένο  Απρίλιο ένα Νοτιοκορεάτικο δεξαμενόπλοιο με 24 μέλη πληρώματος καταλήφθηκε από πειρατές στα ανοιχτά της Σομαλίας και παραμένει στα χέρια τους. Το σκάφος Samho Dream, 300.000 τόνων, εκτελούσε δρομολόγιο από το Ιράκ στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, με πλήρωμα 5 Νοτιοκορεάτες και 19 Φιλιππινέζους.

Οι Σομαλοί πειρατές, που δρουν σε μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες περιοχές του κόσμου, απέσπασαν κατά εκτιμήσεις 60 εκατομμύρια σε λύτρα πέρυσι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε