Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Πενήντα μαθήτριες στο νοσοκομείο, μετά από επίθεση με αέρια

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Πρόκειται για το νεώτερο κρούσμα μίας μακράς σειράς τέτοιων επεισοδίων που γίνονται τους τελευταίους μήνες στο Αφγανιστάν.

Οι έφηβες μαθήτριες ένοιωσαν αδιαθεσία και ορισμένες μάλιστα λιποθύμισαν μετά την εισπνοή αερίων σε σχολείο του Γάζνι, σε απόσταση δύο ωρών από την πρωτεύουσα Καμπούλ, τόνισε στέλεχος της τοπικής αστυνομίας. «Πρόκειται ξανά για ιδίου τύπου επίθεση, με στόχο να αποθαρρύνουν τα κορίτσια να φοιτούν στα σχολεία», τόνισε ο Ναβρόζ Αλί Μαχμουντζάντα. «Είναι πολύ ενοχλητικό. Δεν έχουμε εντοπίσει ακόμη ποια ήταν η ουσία αυτή, ή ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση», πρόσθεσε.

Γιατρός από το τοπικό νοσοκομείο δήλωσε πως στην πλειονότητά τους τα κορίτσια δέχθηκαν τις ιατρικές φροντίδες και έλαβαν εξιτήριο, ενώ κάποια άλλα εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Όπως τόνισε πάντως, κανένα κορίτσι δεν κινδύνευσε να πεθάνει.

Το σημερινό επεισόδιο ήταν μία επανάληψη παρόμοιων γεγονότων σε άλλα σχολεία θηλέων με άγνωστα αέρια, που όπως τονίζουν οι αρχές πρόκειται για τοξικές ουσίες. Οι Ταλιμπάν, που στη διάρκεια της διακυβέρνησής τους το διάστημα 1996-2001 είχαν απαγορεύσει την εκπαίδευση στις γυναίκες, έχουν καταδικάσει αυτού του είδους τις επιθέσεις και αρνούνται οποιαδήποτε ευθύνη για τέτοιου είδους απόπειρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε