Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Πεντάγωνο: «Δε διαπραγματευόμαστε με τη Wikileaks»

Η ιστοσελίδα απειλεί να φέρει στο φως νέα απόρρητα έγγραφα από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, αλλά το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δε μπαίνει δε διαδικασία διαπραγμάτευσης.

«Το Πεντάγωνο δεν ενδιαφέρεται για τις διαπραγματεύσεις με τη Wikileaks σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα τα οποία κατέχει για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν», δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος, λίγο αφότου η ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί.

«Δεν ενδιαφερόμαστε για τις διαπραγματεύσεις που στοχεύουν στην επίτευξη μιας ουδέτερης εκδοχής των απόρρητων εγγράφων, την οποία η ιστοσελίδα επιθυμεί να διαδώσει», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Μπράιαν Γουίθμαν, που διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε άμεση επαφή των δυο πλευρών.

Νωρίτερα, ένας Ισλανδός υπεύθυνος του Wikileaks είχε ανακοινώσει ότι ο αμερικανικός στρατός ήταν έτοιμος να διαβουλευθεί για το επίμαχο ζήτημα.

Ο Wikileaks είχε ζητήσει βοήθεια από το Πεντάγωνο για να αναλύσει 15.000 απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα προκειμένου να αφαιρέσει πληροφορίες που μπορεί να βλάψουν «αθώους που αντιμετωπίζουν μία σημαντική απειλή».

Στο μεταξύ οι αρχές της Ταϊλάνδης μπλόκαραν την πρόσβαση στο Wikileaks, επικαλούμενες λόγους ασφαλείας. Το μέτρο αποφασίστηκε ομόφωνα από την κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε