Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πέντε ισχυρές εκρήξεις κοντά σε συγκρότημα του Καντάφι

Οι αρχές μετέφεραν τους δημοσιογράφους στο κτίριο της Υπατης Αρμοστιας για τα Παιδια για να δουν τις καταστροφές. ΦΩΤΟ REUTERS
Πριν ακόμα χαράξει η Τρίπολη δέχθηκε άλλη μια επίθεση. Ισχυρές εκρήξεις κοντά σε συγκρότημα του Καντάφι. Τραυματίστηκαν παιδιά.
Πέντε ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολης, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων στα διεθνη ειδησεογραφικά πρακτορεία.
 
Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες ανέφερε στο Ρόιτερ, ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν προφανώς από Νατοϊκά αεροσκάφη και φαίνεται ότι στόχευαν μία ακόμα από τις κατοικίες-κρησφύγετα του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.
 
Οι αρχές της Λιβύης ανακοίνωσαν ότι τέσσερα παιδιά τραυματίστηκαν από θραύσματα υαλοπινάκων, που εκσφενδονίστηκαν από τις εκρήξεις που προκάλεσε ο βομβαρδισμός από αεροσκάφη του ΝΑΤΟ.

Το κτίριο της Υπατης Αρμοστίας για Παιδιά σχεδόν γκρεμισμένο. ΦΩΤΟ REUTERS

 
” Δύο από τα παιδιά είναι σε κρίσιμη κατάσταση και νοσηλεύονται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου”, ανέφερε ο κυβερνητικός αξιωματούχος.
 
Οι αρχές μετέφεραν δύο φορές τους ξένους δημοσιογράφους στην περιοχή Νταχμάνι της πρωτεύουσας Τρίπολης, για να διαπιστώσουν τα αποτελέσματα, όπως ισχυρίστηκαν, της νέας πυραυλικής επίθεσης των δυνάμεων της Συμμαχίας.
REUTERS
Στην πρώτη επίσκεψη στην τοποθεσία του Νατοϊκού πλήγματος, οι δημοσιογράφοι είδαν τα ερείπια ενός κυβερνητικού κτηρίου, που φιλοξενούσε την Ύπατη Αρμοστεία για τα Παιδιά. Το οικοδόμημα είχε πλήρως καταρρεύσει από το βομβαρδισμό.
REUTERS
Το εν λόγω κτήριο που χρονολογείτο από την εποχή της αποικιοκρατίας στη χώρα, είχε υποστεί ήδη καταστροφές από προηγούμενη επίθεση του ΝΑΤΟ, που όπως ισχυρίζονται οι αρχές της Λιβύης είχε πραγματοποιηθεί στις 30 Απριλίου.
 
Στη δεύτερη επίσκεψη, οι δημοσιογράφοι είδαν ένα μισογκρεμισμένο πύργο τηλεπικοινωνιών που οι επίσημοι ισχυρίστηκαν ότι παρείχε υποστήριξη στη λειτουργία δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε