Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Πέντε νεκροί από τα 8,6 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Πέντε νεκροί από τα 8,6 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Ένα παιδί έχει τραυματιστεί σοβαρά από τον ισχυρότατο σεισμό, έναν από τους μεγαλύτερους της ιστορίας, που έπληξε την Ινδονησία την Τετάρτη.

Συνολικά, σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών της χώρας, έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι. Τουλάχιστον δύο πέθαναν από ανακοπή, ένας από σοκ.

Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά από την πτώση δέντρου, είπε ο Σουτόπο Πουρούο Νουγκρόχο, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας. Δεν αποκλείεται όμως ο απολογισμός να αλλάξει αφού «οι απώλειες και οι υλικές ζημιές εξακολουθούν να αξιολογούνται».
Εκατοντάδες άνθρωποι κοιμήθηκαν στην ύπαιθρο
Σήμερα, μια μέρα μετά το σεισμό, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε και τα γραφεία, οι υπηρεσίες και τα καταστήματα στην επαρχία Άτσεχ άνοιξαν και πάλι.

Μια φυλακή στην περιοχή Άτσεχ Μπεσάρ κατέρρευσε ενώ πολλά άλλα κτίρια καταστράφηκαν, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Οι δεσμοφύλακες στην περιοχή Κατζού της Μπάντα Άτσεχ χρειάστηκε να απελευθερώσουν προσωρινά τους κρατούμενους φοβούμενοι ότι το κτίριο θα καταρρεύσει. Στη συνέχεια οι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους.
Και όπου αλλού βρήκαν λίγο χώρο...
Στην περιοχή Πιντί, 34 από τους 62 κρατούμενους που αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι εξαιτίας του σεισμού, δεν επέστρεψαν, είπε ο επικεφαλής της φυλακής Τζόκο Μπουντί Σετιάντο.

Ο σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της επαρχίας Άτσεχ, όπου ήταν το επίκεντρο, και έγινε αισθητός μέχρι τη νότια Ινδία. Ακολούθησε μια σειρά από ισχυρούς μετασεισμούς.
Μεγάλες οι υλικές ζημιές
Ωστόσο, δεν ακολούθησε μεγάλο τσουνάμι όπως συνέβη στην ίδια περίπου περιοχή το 2004. Από εκείνο το τσουνάμι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 230.000 άνθρωποι σε 13 χώρες του Ινδικού Ωκεανού.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέντε σεισμοί σε διάστημα λίγων ωρών! – Πανικός σε ΗΠΑ και Μεξικό

Νέος σεισμός στην Καλιφόρνια, 6,9 Ρίχτερ!

Σείεται όλη η Γη! Ισχυροί σεισμοί σε Μεξικό και Όρεγκον

Συγκλονιστικές οι εικόνες λίγα λεπτά μετά το μεγάλο σεισμό

Η στιγμή του σεισμού των 8,7 Ρίχτερ – Εικόνες από την περιοχή – Έληξε η προειδοποίηση για τσουνάμι

“Κινδυνεύει από τσουνάμι όλος ο νότιος Ινδικός Ωκεανός”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε