Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

«Περάστε να απολογηθείτε κύριε πρωθυπουργέ»

ΦΩΤΟ REUTERS

Το είπε η εισαγγελία του Μιλάνου τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εις βάρος του οποίου ξεκίνησε έρευνα για τα ροζ σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν τελευταία.

Επισήμως, η εισαγγελία επιβεβαίωσε ότι διεξάγεται έρευνα σε βάρος του Ιταλού πρωθυπουργού με την κατηγορία υποστήριξης της εκπόρνευσης ανηλίκων και κατάχρησης δικαιώματος.

Η έρευνα ξεκίνησε στις 21 Δεκεμβρίου και ο “καβαλιέρε” έχει κληθεί να καταθέσει. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο μεγιστάνας-πρωθυπουργός, είχε “εκ του σύνεγγυς επαφές” με την 17χρονη συνοδό πολυτελείας Καρίμα Ρούμπι αλ Χασάν, από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο του 2010 και η σχετική κλήση σε απολογία που του εστάλη από τους εισαγγελείς του Μιλάνου, πλαισιώνεται “από αναλυτικές πληροφορίες που συνδέονται με αποδεικτικά στοιχεία”. Η κύρια αναφορά, είναι σε σειρά συνομιλιών, από κινητά τηλέφωνα.

Η κατηγορία κατάχρησης δικαιώματος, αφορά την παρέμβαση του Μπερλουσκόνι με την οποία, στις 28 Μαΐου του 2010, ζήτησε από τους υπεύθυνους της διεύθυνσης αστυνομίας του Μιλάνου, να αναθέσουν την προσωρινή φροντίδα της Ρούμπι, στην περιφερειακή σύμβουλο του κόμματος “Λαός της Ελευθερίας” Νικόλ Μινέττι.

Η Μαροκινή ανήλικη είχε οδηγηθεί στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας της ιταλικής πόλης, μετά από καταγγελία φίλης της, που την κατηγορούσε για κλοπή προσωπικών αντικειμένων.

Η Νικόλ Μινέττι, κατηγορείται, έλαβε κλήση σε απολογία για παραβίαση του εθνικού νόμου περί εκπόρνευσης αλλά και για προώθηση της εκπόρνευσης ανηλίκων, την περίοδο, ακριβώς, κατά την οποία η Ρούμπι αλ Χασάν φέρεται να συναναστράφηκε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, εξάλλου, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο, τόσο στην προσωπική κατοικία της Μινέττι, στο Μιλάνο, όσο και της Μαροκινής συνοδού πολυτελείας, η οποία, στο μεταξύ, ενηλικιώθηκε, στη Γένοβα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε