Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Πέρες προς Αχμαντινετζάντ: Εύχομαι να εξαφανιστείς

Πέρες προς Αχμαντινετζάντ: Εύχομαι να εξαφανιστείς

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες ευχήθηκε σήμερα την “εξαφάνιση” το 2013 του αρχηγού του ιρανικού κράτους Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος θα ολοκληρώσει το επόμενο έτος τη δεύτερη θητεία του.

“Προσεύχομαι το επόμενο έτος να είναι η μεγαλύτερη χρονιά στην ιστορία του κράτους του Ισραήλ και αυτοί που μας απειλούν, όπως ο Αχμαντινετζάντ, να εξαφανιστούν. Θα θριαμβεύσουμε επί αυτών”, δήλωσε ο Πέρες κατά τη διάρκεια μιας τελετής, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής Προεδρίας.

“Ελπίζω ότι φέτος θα κάνουμε το πιο σοφό πράγμα που ένα έθνος μπορεί να κάνει, την ειρήνη, την ειρήνη ανάμεσά μας, με τους γείτονές μας και στη Μέση Ανατολή”, πρόσθεσε σε ομιλία του στην κατοικία του με την ευκαιρία της εβραϊκής εορτής του Σουκότ (Γιορτή της Σκηνοπηγίας), σύμφωνα με το κείμενο.

Το Ισραήλ, που θεωρείται ως η μόνη πυρηνική δύναμη στην περιοχή, μια κατάσταση όμως για την οποία η χώρα διατηρεί την ασάφεια, θεωρεί το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ως απειλή για την ύπαρξή του, καθώς οι ηγέτες της Ισλαμικής Δημοκρατίας προβλέπουν η εύχονται τακτικά την εξαφάνισή του.

Η ψηφοφορία για την εκλογή του διαδόχου του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος δεν μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος μετά το τέλος της δεύτερης θητείας του, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου του 2013.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει ζητήσει μετ’ επιτάσεως από τον Λευκό Οίκο να επιβάλει στην Τεχεράνη “σαφείς κόκκινες γραμμές” που δεν πρέπει να υπερβεί στο πυρηνικό του πρόγραμμα, απειλώντας να πλήξει προληπτικά τις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε