Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Περίμεναν να φύγει ο Ομπάμα και «χτύπησαν» – Έξι νεκροί στην Καμπούλ

Περίμεναν να φύγει ο Ομπάμα και «χτύπησαν» – Έξι νεκροί στην Καμπούλ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν, ανήμερα του θανάτου του Όσαμα Μπιν Λάντεν, έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα για να υποσχεθεί πως ο πόλεμος φτάνει στο τέλος του.

Λίγες ώρες αφού αποχώρησε από την αφγανική πρωτεύουσα ο Αμερικανός πρόεδρος και αφού υπέγραψε συμφωνία στρατηγικής σημασίας με τον Αφγανό ομόλογό του Χαμίντ Καρζάι, επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο στα ανατολικά προάστια της Καμπούλ σκότωσε έξι ανθρώπους, πέντε πολίτες και έναν φρουρό.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία και τόσο οι αστυνομικές δυνάμεις όσο και οι υπεύθυνοι για την ασφάλεια της πρεσβείας ζήτησαν την άμεση απομάκρυνση των εργαζομένων στο διπλωματικό οίκημα από τα παράθυρα.

Την ευθύνη ανέλαβαν επίσημα οι Ταλιμπάν. “Ένας από τους μουτζαχεντίν μας ανατίναξε το αυτοκίνητο του μπροστά από στρατιωτική βάση. Άλλοι μουτζαχεντίν βρίσκονται μέσα στο κτίριο της στρατιωτικής βάσης. Υπάρχουν πολύ μεγάλες απώλειες για τον εχθρό” δήλωσε ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλά Μουτζαχίντ.

Όλα αυτά ενώ λίγες ώρες πριν ο Μπαράκ Ομπάμα είχε απευθύνει μήνυμα στον αμερικανικό και αφγανικό λαό, χαιρετίζοντας το επερχόμενο τέλος του δεκαετούς πολέμου των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν.

«Η ήττα της Αλ Κάϊντα είναι στις δυνατότητές μας» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και επανέλαβε την πρόταση προς τους Ταλιμπάν να συμμετάσχουν στη συμφιλίωση και την αναγκαιότητα να «τελειώσουμε τη δουλειά μας».

Στη διάρκεια του λόγου που απηύθυνε στο λαό του Αφγανιστάν (η ομιλία είχε μαγνητοσκοπηθεί στις ΗΠΑ χθες το απόγευμα) ο Ομπάμα είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα κρατήσω τους Αμερικανούς ούτε μία ημέρα παραπάνω από όσο είναι απαραίτητο για την εθνική μας ασφάλεια. Ωστόσο, πρέπει να συνεχίσουμε ότι ήρθαμε να κάνουμε εδώ και να τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο με υπευθυνότητα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος βλέπει… «φως στην άκρη του τούνελ», όμως δεν αρνήθηκε πως η αμερικανική στρατιωτική παρουσία θα είναι ακόμη δυσκολότερη και «θα υπάρξει θλίψη, πόνος και δυσκολίες στο μέλλον, αλλά υπάρχει και φως στην άκρη του τούνελ χάρη στις θυσίες που έχετε κάνει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έξι μικρά παιδιά νεκρά από επεισόδια στο Αφγανιστάν

Τελείωσαν οι μάχες στο Αφγανιστάν – 47 οι νεκροί των συγκρούσεων

Η μεθυσμένη Χίλαρι κι ο κουρασμένος σκύλος – Όταν ο Ομπάμα προσπαθεί να κάνει… χιούμορ! (VIDEO)

Πάρτι με πόρνες … περιμένοντας τον Ομπάμα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε