Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Περιοδεία στην ίδια πόλη θα κάνουν Ομπάμα και Ρόμνει

Περιοδεία στην ίδια πόλη θα κάνουν Ομπάμα και Ρόμνει

Οι δύο υποψήφιοι διασχίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια προσπάθεια να πείσουν και τους τελευταίους αναποφάσιστους και θα βρεθούν με μερικές ώρες διαφορά σε μια μικρή πόλη της Αϊόβα σήμερα, τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων θα αρχίσει την ημέρα του με μια συγκέντρωση στο Νιου Χαμσάιρ για να μεταβεί λίγο μετά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο του Ντιμπιούκ, μια μικρή πόλη την οποία χωρίζει από το Ουισκόνσιν ο Μισισιπής, σύμφωνα με το πρόγραμμα του όπως ανακοίνωσαν υπεύθυνοι της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος από την πλευρά του έχει προγραμματίσει να παραβρεθεί σε εκδήλωση σε πάρκο της ίδιας πόλη των 57.000 κατοίκων το απόγευμα σήμερα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η ηθοποιός Κέιτ Γουόλς και ο τραγουδιστής Τζον Μέλενκάμπ.

Ο Ομπάμα, ο οποίος ήδη έχει επισκεφτεί το Οχάιο και το Ουισκόνσιν, μετά το Ντιμπιούκ αναμένεται στην Βιρτζίνια, ενώ ο αντίπαλός του θα συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις στο Κολοράντο για να καταλήξει στο Ντε Μόιν πρωτεύουσα της Αϊόβα.

Αγροτική περιοχή, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι λευκοί, έδωσε την προτίμησή της στον Ομπάμα στις εκλογές του 2008. Μαζί με το Οχάιο και το Ουισκόνσιν θεωρούνται “ο πυρήνας των Μεσοδυτικών πολιτειών”, τον οποίον ο Ρόμνεϊ πρέπει να κατακτήσει για να φτάσει στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ιστότοπου RealClearPolitics ο Ομπάμα προηγείται του Ρόμνεϊ με δύο ποσοστιαίες μονάδες.

Ο αμερικανός πρόεδρος θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία στο Ντε Μόιν το βράδυ της Δευτέρας και θα μεταβεί στο Σικάγο για να παρακολουθήσει τα αποτελέσματα.

Διαβάστε

Οι αμερικανικές εκλογές σε αριθμούς

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε