Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Περίπου 28.000 άνθρωποι άφησαν τη ζωή τους στους δρόμους της Ρωσίας

Περίπου 28.000 άνθρωποι άφησαν τη ζωή τους στους δρόμους της Ρωσίας

 Περίπου 28.000 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε δυστυχήματα στους δρόμους της Ρωσίας κατά τη διάρκεια του 2011, «ένας άνευ προηγουμένου αριθμός», ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβιέντεφ.

«Το περασμένο έτος καταγράφηκαν 200.000 ατυχήματα, που προκάλεσαν 28.000 νεκρούς. Είναι ένας αριθμός άνευ προηγουμένου», τόνισε ο Μεντβιέντεφ μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο και εκφράζοντας τη λύπη του για τα «κακά αποτελέσματα» σε αυτόν τον τομέα, μεταδίδει το πρακτορείο Ρία Νόβαστι.

Για το 2010, οι ρωσικές αρχές είχαν ανακοινώσει 199.431 ατυχήματα με 26.567 νεκρούς.

Για να μειωθεί ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων, ο Μεντβιέντεφ τόνισε πως είναι απαραίτητο να επιδιορθωθούν οι δρόμοι, να εκσυγχρονισθούν οι υποδομές και να αναπτυχθούν τα συστήματα ιατρικής βοήθειας, προκειμένου να διασώζονται και να επιβιώνουν περισσότεροι τραυματίες.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης πρότεινε επίσης να αναπτυχθεί η χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το ρωσικό δορυφορικό σύστημα πλοήγησης Glonass, ανάλογο με το αμερικανικό GPS, για τα συστήματα συναγερμού που βρίσκονται τοποθετημένα στα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

Η Ρωσία, που έχει 143 εκατ. κατοίκους, παραμένει μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη θνησιμότητα στους δρόμους παγκοσμίως, κυρίως λόγω της μεγάλης κατανάλωσης οινοπνευματωδών, της κακής κατάστασης των οδικών υποδομών, και της μη τήρησης του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Ωστόσο, τα αριθμητικά στοιχεία που παρουσίασε ο Μεντβιέντεφ, πέρα από την αλλαγή των κριτηρίων καταμέτρησης, δεν αποτελούν το χειρότερο ρεκόρ στη χώρα, βάσει των στοιχείων που διαθέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) για την οδική ασφάλεια. Το 2007 είχαν καταγραφεί 36.000 θάνατοι στους δρόμους της Ρωσίας, στην οποία κάθε χρόνο κυκλοφορούν 38 εκατ. οχήματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε