Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Περισσότερα μέτρα ασφαλείας στη Ν.Κορέα λόγω των G20

Διαδηλωτές έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Μπουσάν αντιδρώντας στη σύνοδο των G20
Διαδηλωτές έχουν ήδη συγκεντρωθεί στην Μπουσάν αντιδρώντας στη σύνοδο των G20
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Μπουσάν ενόψει της συνόδου της G20.

 

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας αύξησε τα μέτρα ασφαλείας την ώρα που οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι υπουργοί Οικονομικών της G20 μεταβαίνουν στην κορεατική χερσόνησο, με τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα να έχουν ανεβάσει για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τόσο πολύ τους τόνους.
 
Η κλιμακούμενη ένταση στις σχέσεις τους ακολουθεί τη βύθιση το Μάρτιο της νοτιοκορεατικής κορβέτας “Cheonan”, την οποία η Σεούλ υποστηρίζει ότι η Πιονγκγιάνγκ τορπίλισε. Η Νότια Κορέα φιλοξενεί τη σύνοδο της G20, της Ομάδας των πλούσιων χωρών και των αναδυόμενων οικονομιών, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο.
 
Μεταξύ των δεκάδων ανώτατων αξιωματούχων που θα βρίσκονται στην πόλη Μπουσάν, τόπο διεξαγωγής της συνόδου, είναι ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ.
 
“Δεδομένου ότι η σύνοδος διεξάγεται λίγο μετά το περιστατικό με το (πολεμικό πλοίο) “Cheonan”, είναι κατανοητό ξένες χώρες να θεωρήσουν ενδεχομένως τη Νότια Κορέα ως μία επικίνδυνη χώρα”, είπε σε σημερινή συνέντευξή του ο Λι Κανγκ-ντέοκ, επίτροπος της Υπηρεσίας της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Μπουσάν.
 
Οι απειλές από τη Βόρεια Κορέα συνιστούν έναν ακόμα παράγοντα αποσταθεροποίησης των αγορών, που ήδη κλυδωνίζονται από τα προβλήματα στην ευρωζώνη.
 
Όπως είπε ο Λι, σύσσωμη η αστυνομία της Μπουσάν, που αριθμεί 10.000 μέλη, βρίσκεται επί ποδός.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε