Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Περισσότεροι απο 150.000 οι νεκροί στο Ιράκ, σύμφωνα με οργάνωση

Ο απολογισμός των νεκρών από τον πόλεμο στο Ιράκ ανέρχεται πλέον σε περισσότερους από 150.000, από τους οποίους το 80% ήταν άμαχοι, ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση Iraq Body Count.

“Τώρα μπορούμε να πούμε ότι περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί συνολικά”, δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης Τζον Σλόμποντα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις της ιστοσελίδας WikiLeaks για τον πόλεμο στο Ιράκ.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι οι επιπλέον 15.000 θάνατοι αμάχων που αποκάλυψε σήμερα η WikiLeaks οφείλονται σε “ασήμαντα περιστατικά”, τα οποία σημειώνονται καθημερινά. Ο Σλόμποντα διευκρίνισε ότι μεταξύ αυτών των περιστατικών συγκαταλέγονται “εκτελέσεις ατόμων που αποτελούν στόχο”, “φόνοι από πυροβολισμούς που προέρχονται από διερχόμενα αυτοκίνητα” και “φόνοι σε σημεία ελέγχου”.  Τα καθημερινά αυτά περιστατικά καταδεικνύουν “την αδυσώπητη τραγωδία του πολέμου”, σημείωσε.

Προηγούμενος απολογισμός της οργάνωσης έκανε λόγο για περίπου 107.000 θανάτους αμάχων, στους οποίους θα πρέπει τώρα να προστεθούν οι επιπλέον 15.000, σημείωσε.  Μαζί με τους θανάτους στο πεδίο της μάχης, ο συνολικός αριθμός ανέρχεται τώρα σε περισσότερους από 150.000, κατέληξε ο Σλόμποντα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε