Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Πέταξαν παπούτσια στον Αχμαντινετζάντ!

Την τύχη του άσπονδου φίλου του, Τζορτζ Μπους, είχε και ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ!

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, ο Ιρανός πρόεδρος δέχτηκε επίθεση από αγανακτισμένους εργάτες, που όχι μόνο έχασαν τις δουλειές τους, αλλά δεν τους είχαν καταβληθεί και καθυστερούμενοι μισθοί.

Η είδηση φυσικά έκανε το γύρο του κόσμου. Οι εργαζόμενοι φώναζαν και πετούσαν αντικείμενα. Ένας τους, έκανε την… υπέρβαση: πέταξε στον Ιρανό πρόεδρο ένα ζευγάρι παπούτσια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Ghasednews.ir.

Ο άνδρας δέχτηκε άμεσα την επίθεση των υποστηρικτών του Αχμαντινετζάντ, που λίγο έλειψε να τον σκοτώσουν. Σύμφωνα με τα ιρανικά ΜΜΕ, χρειάστηκε να επέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας για να τον σώσουν.

Και άλλες ιστοσελίδες πάντως, όπως η συντηρητική Khabaronline.ir, μετέδωσαν ότι “αντικείμενα” εκτοξεύτηκαν από εργαζόμενους στον τομέα της υφαντουργίας στην πόλη Σάρι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν τους έχουν καταβληθεί μισθοί ενός έτους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Πρώτος… διδάξας ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, που δέχτηκε επίθεση με παπούτσια σε μια επίσκεψή του στο Ιράκ το Δεκέμβριο του 2008. Τότε, ο δράστης ήταν Ιρακινός δημοσιογράφος που ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την εισβολή των Αμερικανών στη χώρα του.

Η ρίψη παπουτσιών είναι σημάδι έλλειψης σεβασμού στις αραβικές χώρες αλλά όχι στο Ιράν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε