Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

«Πετάξτε τον έξω τον Μπερλουσκόνι!»

«Πετάξτε τον έξω τον Μπερλουσκόνι!»

Έξαλλος με τον Σιλβιο Μπερλουσκόνι ο Γκι Φέρχοφσταντ, ζήτησε να τον… πετάξουν έξω από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. «Μην κατέβεις υποψήφιος» είπε στον «καβαλιέρε» και η Λέγκα του Βορρά, άλλοτε σύμμαχός του στην Ιταλία.

“Είναι παράλογο αυτό που συμβαίνει στην Ιταλία: ένας πολιτικός λέει ότι θα επιστρέψει, η κυβέρνηση πέφτει και η ευρωζώνη βρίσκεται σε κρίση”, δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης αφιερωμένης στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής.

Και στρεφόμενος προς τον Ζοζέφ Ντολ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο είπε: “Πέτα τον έξω!”.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι μέλος του ΕΛΚ αυτοδικαίως, αφού ηγείται του Λαού της Ελευθερίας και αναμένεται να λάβει μέρος στη Σύνοδό των Βρυξελλών.

Και ενώ χθες ο Ζοζέφ Ντολ είχε ήδη από την Τρίτη ζητήσει από τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας να κάνει πίσω, σήμερα ήταν η σειρά της Λέγκας του Βορρά, άλλοτε συμμάχου του, να κάνει το ίδιο.

Το μήνυμα που του έστειλε ο ηγέτης της Λέγκας, Ρομπέρτο Μαρόνι, σύμφωνα με τη La Repubblica, ήταν ξεκάθαρο: “Αγαπητέ Σίλβιο, δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε εάν συμμετέχεις εσύ. Η Λέγκα δεν μπορεί να σε υποστηρίξει εάν διατηρήσεις την υποψηφιότητά σου για την πρωθυπουργία Η θέση μου εκφράζει πλήρως τα αισθήματα των μελών, των στελεχών, των αξιωματούχων και των βουλευτών”.

Μόνο με σύμμαχο τη Λέγκα του Βορρά έχει ελπίδες ο Λαός της Ελευθερίας να ανακόψει την πορεία του κεντρο-αριστερού Δημοκρατικού κόμματος προς την εξουσία.

Την αντίθεσή του στην πολιτική επιστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και στην στέρηση πολιτικής εμπιστοσύνης από την κυβέρνηση Μόντι εξέφρασε ανοικτά ακόμη και ο εκπρόσωπος της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο Μάριο Μάουρο.

«Ελπίζω αυτή την στιγμή αλλοφροσύνης να ακολουθήσει μια περίοδος που να χαρακτηρισθεί από πραγματική ανάληψη ευθυνών, ώστε να καταλάβουμε ότι η χώρα μας χρειάζεται τον Μόντι και στο μέλλον», τόνισε ο Μάουρο, σε συνέντευξη τύπου. «Είναι εξωπραγματικό να προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας λέγοντας ότι για αυτά ευθύνεται η Ευρώπη», ολοκλήρωσε ο Μάουρο, με έμμεση αναφορά στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ευρωβουλευτές που βλέπουν με τρόμο την επιστροφή του Μπερλουσκόνι. Και ιδίως μετά τις δηλώσεις του κατά των εταίρων της Ιταλίας στην ΕΕ και κυρίως κατά της Γερμανίας και την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα κληθεί να εξηγήσει αναλυτικά την στάση του, στην συνεδρίαση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες. Αν δεν παρουσιαστεί, ενδέχεται να κινδυνεύσει ακόμη και με διαγραφή.

Ο Μπερλουσκόνι φέρεται να «εξήγησε» ήδη τηλεφωνικά στους υπεύθυνους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι στην πραγματικότητα, δεν είναι αντιευρωπαϊστής, αλλά η σκληρή γλώσσα κατά της Γερμανίας, τον βοηθά να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του, στην προεκλογική εκστρατεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Ιταλοί δε θέλουν ούτε Μόντι, ούτε Μπερλουσκόνι

Μπερλουσκόνι κατά Μόντι: Κάνεις ό,τι σου λέει η Μέρκελ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε