Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

«Πέθαναν» τον πρωθυπουργό του Κεμπέκ!

Μια μακάβρια φάρσα από κάποιους χακερς αναστάτωσε την πολιτική σκηνή του Κεμπέκ και όχι μόνο, αναγκάζοντας μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες να ζητήσει συγγνώμη από τους αναγνώστες της!

Όλα ξεκίνησαν όταν οι «εισβολείς» παραβίασαν την ιστοσελίδα της γαλλόφωνης ημερήσιας εφημερίδας Le Devoir και ανάρτησαν μια μακάβρια ψευδή “είδηση”, ότι δηλαδή πέθανε ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Ζαν Σαρέ από καρδιακή προσβολή μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο του Μόντρεαλ.

Και όχι μόνο «ανέβασαν» την «είδηση» αλλά και για μια ώρα δεν επέτρεπαν στους διαχειριστές της ιστοσελίδας να μπουν και να «κατεβάσουν» το κείμενο.

Οι επικεφαλής της Le Devoir έγραψαν ένα απολογητικό άρθρο ζητώντας συγγνώμη από το κοινό της εφημερίδας για την παραπληροφόρηση, αφού επικοινώνησαν και με τον εκπρόσωπο Τύπου του πρωθυπουργού Σαρέ.

Μέχρι στιγμής, κανείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την παραβίαση της ασφάλειας της γαλλόφωνης εφημερίδας του Κεμπέκ ενώ ένα από τα ευτράπελα της υπόθεσης είναι πως όσοι παρασύρθηκαν από την ψευδή αυτή “είδηση” άρχισαν να απευθύνουν μέσω κοινωνικών δικτύων. . . συλλυπητήρια για το θάνατο του Σαρέ, ο οποίος είναι υγιέστατος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε