Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πέθανε η χήρα του Αλντο Μόρο

Ο Αλντο Μόρο νεκρός στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου

Η Ελεονόρα Μόρο, η χήρα του ηγέτη της Χριστιανοδημοκρατίας (DC) Αλντο Μόρο ο οποίος δολοφονήθηκε στις 9 Μαΐου

από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες στη Ρώμη, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 94 ετών στην ιταλική πρωτεύουσα και θα ταφεί δίπλα στο σύζυγό της, γράφει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

    Η Ελεονόρα παντρεύτηκε το 1945 τον Αλντο Μόρο, ο οποίος διετέλεσε επίσης πρωθυπουργός της Ιταλίας. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά.

    Ο Αλντο Μόρο απήχθη στις 16 Μαρτίου του 1978 από τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, οι οποίες σκότωσαν τους πέντε φρουρούς του. Το πτώμα του βρέθηκε εγκατελειμμένο σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου 55 ημέρες αργότερα, στις 9 Μαΐου.

    Η Μόρο έδωσε μεγάλο αγώνα προσπαθώντας να πετύχει την απελευθέρωση του συζύγου της στη διάρκεια της ομηρίας του. Κατάφερε να πείσει τον Πάπα Παύλο ΣΤ’ να γράψει επιστολή στις Ερυθρές Ταξιαρχίες ζητώντας την απελευθέρωσή του, χωρίς όμως επιτυχή έκβαση του αιτήματος.

    Η Ελεονόρα ουδέποτε συγχώρεσε την πολιτική οικογένεια του συζύγου της και τη χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση της οποίας ηγείτο τότε ο Τζούλιο Αντρεότι, γιατί αρνήθηκαν να διαπραγματευτούν την απελευθέρωση του Μόρο. Η τότε ιταλική κυβέρνηση είχε αρνηθεί να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του ιταλού πολιτικού με τις Ερυθρές Ταξιαρχίες, οι οποίες ήθελαν να αναγνωριστούν πολιτικά, παρά τις εκκλήσεις για βοήθεια από τον όμηρο και την οικογένειά του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε