Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πέθανε νεαρός από το Σουδάν που αυτοπυρπολήθηκε

Πολλοί νέοι έχουν αποπειραθεί να αυτοπυρποληθούν τις τελευταίες ημέρες στην Αλγερία, την Αίγυπτο, τη Μαυριτανία και το Μαρόκο, μετά την αυτοπυρπόληση του νεαρού Τυνήσιου.

Πέθανε χθες Δευτέρα ένας Σουδανός 25 ετών που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο αφού αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί την Παρασκευή σε μία πολυσύχναστη συνοικία του Χαρτούμ, όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Ο Αλ-Άμιν Μούσα Αλ-Άμιν, εργάτης από το Νταρφούρ, έριξε εύλεκτο υλικό στο σώμα του την ώρα που βρισκόταν στη μέση του δρόμου στην αγορά Ομντούρμαν στο Χαρτούμ και αποπειράθηκε να αυτοπρυρποληθεί, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Ο άνδρας διακοσμίσθηκε στο νοσοκομείο Ομντούρμαν, όπου νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας για εγκαύματα δεύτερου βαθμού. Ο νεαρός πέθανε περίπου στις 20:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ιατρικές πηγές.

Πολλοί νέοι έχουν αποπειραθεί να αυτοπυρποληθούν τις τελευταίες ημέρες στην Αλγερία, την Αίγυπτο, τη Μαυριτανία και το Μαρόκο, μετά την αυτοπυρπόληση του νεαρού Τυνήσιου που έδωσε το έναυσμα για το κίνημα που οδήγησε στην ανατροπή του πρώην προέδρου της χώρας Ζιν ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι.

Τα οικονομικά προβλήματα στο βόρειο Σουδάν, όπου η τιμή της ζάχαρης, του ψωμιού και της βενζίνης έχει αυξηθεί κατακόρυφα, έχουν προκαλέσει τις τελευταίες εβδομάδες σποραδικές διαδηλώσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε