Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε ο Καναδός τραγουδιστής Γκορντ Ντάουνι! Ράκος ο Τριντό [vids, pics]

Τριντό
Φωτογραφία: Reuters

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 53 ετών άφησε ο διάσημος Καναδός τραγουδιστής Γκορντ Ντάουνι. Συγκλονισμένος ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.

Ο Γκορντ Ντάουνι, ο τραγουδιστής του καναδέζικου ροκ συγκροτήματος Tragically Hip απεβίωσε σε ηλικία 53 ετών. Την ανακοίνωση έκανε η οικογένειά του σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

Γκορντ Ντάουνι

Ο Ντάουνι είχε διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο τον Δεκέμβριο του 2015. Πέθανε χθες το βράδυ έχοντας στο πλευρό του τα παιδιά του και την οικογένειά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Με δάκρυα στα μάτια τον αποχαιρέτησε ο Τζάστιν Τριντό!

Τριντό

Απαρηγόρητος ήταν με την είδηση του θανάτου του ο Τζάστιν Τριντό. Καναδός πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα on camera και δεν άντεξε ούτε πέντε δευτερόλεπτα μέχρι να “σπάσει” η φωνή του!

Με δάκρυα στα μάτια, ο Τριντό τόνισε: “Χάσαμε έναν από τους πολύ καλύτερούς μας αυτό το πρωί. Ο Γκορντ ήταν φίλος μου. Αλλά ο Γκορντ ήταν φίλος όλων! Ήταν ο φίλος μας ο Γκορντ, που αγαπούσε την πατρίδα του με ό, τι είχε. Και όχι με έναν τρόπο απλά “αγαπώ τον Καναδά”. Αγαπούσε κάθε κρυμμένη γωνία, κάθε ιστορία, κάθε πτυχή αυτής της χώρας και το γιόρταζε σε όλη του την ζωή. Ήθελε να την κάνει καλύτερη. Ήξερε ότι έπρεπε να είμαστε καλύτεροι από ό, τι είμαστε. Γι’ αυτό τον λόγο τα τελευταία του χρόνια είχε αφοσιωθεί στην συμφιλίωση. Αυτό είναι κάτι από το οποίο εγώ πήρα σίγουρα έμπνευση και δύναμη. Και είμαστε λιγότερη ως χώρα χωρίς τον Γκορντ εδώ. Όλοι ήξεραν ότι ερχόταν (σ.σ. ο θάνατός του). Αλλά ελπίζαμε πως δεν ίσχυε. Και πως θα τα κατάφερνε. Πονάει…“.

Στην συνέχεια ο Τζάστιν Τριντό μίλησε και στα γαλλικά…

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Η πλούσια καριέρα του Γκορντ Ντάουνι

Ο εκλιπών που θεωρείτο ως ένα από τους σπουδαιότερους στιχουργούς και συνθέτες του Καναδά ήταν ο κεντρικός τραγουδιστής των Tragically Hip, που έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς λόγω των τραγουδιών τους που άγγιζαν θέματα όπως η κουλτούρα, η ζωή στις μικρές πόλεις και το χόκεϊ.

Ο Γκορντ Ντάουνι ήταν γνωστός για την εκστατική παρουσία του στην σκηνή και για το γεγονός ότι αφηγείτο ιστορίες κατά τη διάρκεια των τραγουδιών που ερμήνευε.

Γκορντ Ντάουνι Γκορντ Ντάουνι

Το συγκρότημα Tragically Hip ιδρύθηκε το 1980 με έμπνευση από τη μπλουζ και τη ροκ.

Δείτε μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες αρχείου: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις