Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πέθανε ο κινηματογραφικός συνθέτης Μάρβιν Χάμλις

Πέθανε ο κινηματογραφικός συνθέτης Μάρβιν Χάμλις

Στα 68 του χρόνια άφησε την τελευταία του πνοή, μετά απο σύντομη ασθένεια.

Ο συνθέτης Μάρβιν Χάμλις, που έγινε διάσημος από τα τραγούδια και τη μουσική επένδυση ταινιών όπως “Τα καλύτερά μας χρόνια” και “Το κεντρί” πέθανε σήμερα στο Λος Άντζελες σε ηλικία 68 ετών μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο Χάμλις έγραψε μουσική για περισσότερες από 40 ταινίες και θεατρικές παραγωγές αλλά και παραλλαγές γνωστών έργων, όπως ήταν το The Entertainer του ράγκταϊμ συνθέτη Σκοτ Τζόπλιν για την ταινία “Το Κεντρί” του 1973.

Κέρδισε δύο βραβεία Όσκαρ, καλύτερης μουσικής και καλύτερου τραγουδιού για την ταινία “Τα καλύτερά μας χρόνια” (1973) με πρωταγωνιστές την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Είχε συνεργαστεί και στο παρελθόν με την Στρέιζαντ, όταν εργαζόταν ως πιανίστας στην ταινία “Ένα αστείο κορίτσι” (1968).

Δική του επίσης ήταν η μουσική στις ταινίες “Η εκλογή της Σόφι”, “Συνηθισμένοι άνθρωποι”, “Τρεις άνδρες κι ένα μωρό”, “Πάρε τα λεφτά και τρέχα” και “Μπανάνες”. Η τελευταία του συνεργασία στον κινηματογράφο ήταν σε μια ταινία βασισμένη στη ζωή του πιανίστα Λιμπεράτσε.

Στο Μπρόντγουεϊ ο Χάμλις κέρδισε βραβεία Τόνι και Πούλιτζερ για το μιούζικαλ “Κόρους Λάιν” του 1975 που την χρονιά εκείνη ήταν η πιο επιτυχημένη θεατρική παραγωγή. Ήταν από τους ελάχιστους που στη διάρκεια της καριέρας τους κατάφεραν τη σπάνια διάκριση να κερδίσουν βραβεία Έμι (για την τηλεόραση), Γκράμι (μουσική), Όσκαρ (κινηματογράφος) και Τόνι (θέατρο).

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε