Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

ΠΓΔΜ: Περιμένουμε απο την Ελλάδα να δείξει υπευθυνότητα

ΠΓΔΜ: Περιμένουμε απο την Ελλάδα να δείξει υπευθυνότητα

Υπεύθυνη στάση από την Ελλάδα όσον αφορά τις υποχρεώσεις της, αναμένει ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Κληθείς να σχολιάσει, σήμερα, στα Σκόπια ,τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα κι αν υπάρχει χώρος για διαπραγματεύσεις σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας, ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε:

«Παρακολουθούμε με προσοχή τα συμβάντα στην Ελλάδα. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν και ξέρουμε τα αποτελέσματα. Αναμένουμε από την Ελλάδα αυτό που αναμένουν όλοι από αυτήν: να δείξει υπευθυνότητα προς τις αναληφθείσες υποχρεώσεις της. Η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις και προς εμάς που απορρέουν από την Ενδιάμεση Συμφωνία, στο πλαίσιο του ΟΗΕ και από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Εάν συμπεριφερθεί υπεύθυνα, υπάρχει δυνατότητα να βρεθεί λύση. Εάν δεν συμπεριφερθεί υπεύθυνα, τότε η όλη διαδικασία θα αναβάλλεται και θα αναζητούνται προφάσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για το «εάν αναμένει υπεύθυνη συμπεριφορά από τον Αντώνη Σαμαρά», το κόμμα του οποίου νίκησε στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, ο κ. Ιβάνοφ ανέφερε: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πορεία του στη ζωή και στην πολιτική, στο μέλλον όλα είναι πιθανά».

Διαβαστε

“Πυρ και μανία” ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε