Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πιανίστας χωρίς χέρια κέρδισε τάλεντ σόου με την ερμηνεία του – Δείτε το βίντεο

Άφωνη η Κίνα με τον 23χρονο ακρωτηριασμένο σολίστα που κέρδισε σε τάλεντ σόου παίζοντας πιάνο με τα πόδια. Το βίντεο από τον τελικό είναι συγκλονιστικό!

Κινέζος μουσικός που ακρωτηριάστηκε και στα δύο χέρια του πριν από 13 χρόνια, κέρδισε στον τηλεοπτικό διαγωνισμό «Κίνα Εχεις Ταλέντο» παίζοντας πιάνο με τα δάχτυλα των ποδιών του.

Ο 23χρονος Λίου Γουέι εξέπληξε κοινό και κριτική επιτροπή στο σόου ταλέντων, εκτελώντας άψογα το τραγούδι του Τζέιμς Μπλαντ «Υou΄re Βeautiful» ενώπιον χιλιάδων θεατών στο στάδιο της Σανγκάης.

 

Ο Λίου έχασε τα χέρια του από το ύψος των ώμων, όταν ακούμπησε ένα καλώδιο υψηλής τάσης ενώ έπαιζε κρυφτό σε ηλικία μόλις 10 ετών. Στα 18 του χρόνια αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρό του και να γίνει επαγγελματίας μουσικός. Παρ΄ ότι από την αρχή γνώριζε τις δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε, ξεκίνησε μόνος του να μαθαίνει το αγαπημένο του μουσικό όργανο χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλα των ποδιών του.

Μάλιστα ο πρώτος δάσκαλός του παραιτήθηκε, λέγοντας ότι ήταν αδύνατον να διδάξει πιάνο σε κάποιον που δεν έχει χέρια. «Για τους ανθρώπους σαν εμένα υπάρχουν δύο επιλογές» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του ο νεαρός πιανίστας. «Η μία επιλογή είναι να εγκαταλείψουμε όλα τα όνειρά μας, κάτι που θα μας οδηγήσει σε έναν γρήγορο, απελπιστικό θάνατο. Η άλλη, να παλέψουμε χωρίς χέρια για να ζήσουμε μια μοναδική ζωή» προσέθεσε.

 
Οπως εξηγεί ο ίδιος, οι γονείς του τον ενθάρρυναν να ντύνεται, να τρώει, να βουρτσίζει τα δόντια του και να κάνει πολλά πράγματα μόνος του, χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα των ποδιών του, ώστε να μπορεί να φροντίζει τον εαυτό του όταν εκείνοι θα έχουν γεράσει.

Ο ταλαντούχος νεαρός αρχικά είχε αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν θα μπορούσε να παίξει ορισμένα κομμάτια, όμως σταδιακά ανέπτυξε μια δική του μουσική τεχνοτροπία ανάλογη με τις δυνατότητές του. Οι κριτές στο σόου επαίνεσαν τον Λίου για την αποφασιστικότητά του, προτρέποντάς τον να συνεχίσει να κυνηγάει το όνειρό του. «Τουλάχιστον έχω δύο τέλεια πόδια » απάντησε αστειευόμενος ο ίδιος.

 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε