Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Το… πιέζει η Μέρκελ για να σχηματιστεί γρήγορα η κυβέρνηση “Τζαμάικα”

Το… πιέζει η Μέρκελ για να σχηματιστεί γρήγορα η κυβέρνηση “Τζαμάικα”

Πιέσεις φαίνεται πως θέλει να ασκήσεις η Άνγκελα Μέρκελ ώστε να σχηματιστεί όσο νωρίτερα γίνεται η κυβέρνηση. Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι θα γίνει ειδική κομματική διάσκεψη προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τον συνασπισμό “Τζαμάικα” (Χριστιανοδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Πράσινοι).

Οι συντηρητικοί της Μέρκελ κέρδισαν μία δεύτερη κυβερνητική θητεία στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας απώλειες έναντι του ακροδεξιού Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD). Έτσι, ο σχηματισμός μιας κυβερνητικής συμμαχίας είναι απαραίτητος για την διακυβέρνηση της Γερμανίας.

Η Μέρκελ δήλωσε ότι η ειδική κομματική διάσκεψη θα αφορά τα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), ώστε να ψηφίσουν για το μια συμφωνία σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.

“Συμβουλεύω όλους να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε αυτά που έρχονται,” είπε η πευθυνόμενη στην νεολαία του CDU στην Δρέσδη. “Πρώτα μεταξύ του CDU και της βαυαρικής Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης (CSU) και μετά με το FDP και τους Πράσινους, ενώ πρέπει να κατανοήσουν την εντολή που μας έδωσαν οι ψηφοφόροι,” τόνισε η ίδια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις