Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Πήγαν να την απελευθερώσουν αλλά τελικά τη σκότωσαν!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι στρατιώτες που μετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης Βρετανίδας ομήρου στο Αφγανιστάν, πιθανόν να ευθύνονται για το θάνατό της!

Η επιχείρηση διάσωσης της Λίντα Νόργκροουβ που είχε απαχθεί στο Αφγανιστάν βάφτηκε με αίμα. Και ίσως ο θάνατός της να οφείλεται σε συμμαχικά πυρά, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον. «Ενδείξεις και συνεντεύξεις που έγιναν μετά την επιχείρηση με το προσωπικό που πήρε μέρος σε αυτή υποδηλώνουν ότι η Λίντα ίσως να σκοτώθηκε από μία χειροβομβίδα που έριξε ένας κομμάντο κατά τη διάρκεια της επίθεσης», δήλωσε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την έγκριση της επιχείρησης διάσωσης της άτυχης γυναίκας, που εργαζόταν για μία αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση και απήχθη στις 26 Σεπτεμβρίου στα σύνορα του Αφγανιστάν με το Πακιστάν.

Ο Κάμερον αναφέρθηκε σε μία συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής των αμερικανικών και διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγό Ντέιβιντ Πετρέους, ο οποίος του αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, «η Λίντα μάλλον δεν σκοτώθηκε από τους απαγωγείς της όπως πιστεύαμε αρχικά».

Για το περιστατικό ήδη διέταξε έρευνα ο επικεφαλής των αμερικανικών και διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους.

«Τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι η έκρηξη που προκάλεσε το θάνατο της ομήρου προκλήθηκε από έναν από τους απαγωγείς που βρισκόταν κοντά στην Λίντα Νόργκροουβ. Η ακόλουθη ανάλυση του βίντεο και οι συζητήσεις με τα μέλη της ομάδας διάσωσης δεν επιτρέπουν να καθορίσουμε με βεβαιότητα την αιτία θανάτου της», αναφέρει ανακοίνωση τουΠετρέους.

Η έρευνα διεξάγεται από τις αμερικανικές δυνάμεις, όμως Βρετανοί στρατιωτικοί έχουν κληθεί να συμμετάσχουν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε