Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Πιο χαμηλά, πιο χαμηλά η δημοτικότητα Σαρκοζί

ΦΩΤΟ REUTERS

Σε ελεύθερη πτώση παραμένει η δημοτικότητα του Νικόλα Σαρκοζί ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2012, κι ας σήκωσε το… λάβαρο της επανάστασης κατά του… Καντάφι.

Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου σημείωσε πτώση 8%, με τον ένοικο του Μεγάρου των Ηλύσιων Πεδίων να έπεται των σοσιαλιστών Ντομινίκ Στρος-Καν και Μαρτίν Ομπρί και της αρχηγού της ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA, που έγινε για λογαριασμό των Orange, L’ Express και France Inter.

Επιβεβαιώνεται, δηλαδή, η τάση τελευταίων δημοσκοπήσεων, στις οποίες η δημοτικότητα του προέδρου της Γαλλίας είναι χαμηλή και στον τελικό γύρο των προεδρικών εκλογών, σε βάρος του, εισέρχεται η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν.

Με την Μαρτίν Ομπρί συνυποψήφιά του, που θα λάβει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 24% των ψήφων, από 23% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, ο Σαρκοζί θα περιοριστεί στο 19% των ψήφων, έναντι 27% στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.

Η Μαρίν Λε Πεν, η οποία στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου πιστωνόταν με το 17% των ψήφων, τώρα ξεπερνά τον Σαρκοζί με ποσοστό 20%!

Αν συνυποψήφιος του Σαρκοζί θα είναι ο σοσιαλιστής Στρος-Καν, τότε ο νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα συγκεντρώσει 29% των ψήφων (από 31% τον Ιανουάριο), έναντι 19% για την Λε Πεν (από 17% τον Ιανουάριο) και 17% για τον πρόεδρο (από 25% τον Ιανουάριο).

Διαμορφώνεται πλέον ένα προβάδισμα 10% και πλέον στην προτίμηση ψήφου για τον Στρος Καν, αναλόγως του συνυποψηφίου του, περίπου 13 μήνες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών.

Για τον Σαρκοζί, υπάρχει έντονη αρνητική κρίση στις τάξεις των ψηφοφόρων του Εθνικού Μετώπου, σε ένα συντριπτικό ποσοστό 70% σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση έγινε το διήμερο 25-26 Μαρτίου, δηλαδή μεταξύ των δύο γύρων των περιφειρειακών εκλογών (διοικητικά διαμερίσματα) στη Γαλλία, όταν είχε καταστεί σαφές ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας «αλληθώριζε» προς τους υποψηφίους του Εθνικού Μετώπου στον τελικό γύρο, ενώ σε καμία περίπτωση δεν στήριζε σοσιαλιστή υποψήφιο απέναντι σε υποψήφιο του Εθνικού Μετώπου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε