Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

“Πήραν” με τα… πορτοκάλια την Λεπέν στην Ιταλία

REUTERS
Αντιρατσιστική διαδήλωση στο ιταλικό νησί όπου συρρέουν βορειοαφρικανοί µετανάστες. Μόνο που δεν την υποδέχθηκαν μετά βαΐων και κλάδων….την Μαρί Λε Πεν.
 

Με αντιρατσιστική διαδήλωση υποδέχθηκαν ακτιβιστές τη Μαρίν Λεπέν στο ιταλικό νησί Λαµπεντούζα,νότια της Σικελίας, όπου η νέα ηγέτις του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου περιοδεύει. Περίπου100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του νησιού κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Ελευθερία, Ισότητα, Αδελφότητα, ακόμη και για όσους δεν έχουν χαρτιά» και φωνάζοντας συνθήµατα του τύπου «Ρατσιστές, φύγετε».
 
Στο πλαίσιο της περιοδείας της ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών, το 2012,η Λεπέν που βλέπει τη δηµοτικότητά της να αυξάνεται ραγδαία, τόνισε –για µία ακόµη φορά – τον κίνδυνο η Γαλλία, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, να χάσουν την ταυτότητά τους λόγω του µεγάλου κύµατος µετανάστευσης από µουσουλµανικές χώρες. «Η Ευρώπη δεν έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί τόσο µεγάλο αριθµό παράνοµων µεταναστών», τόνισε προσθέτοντας πως «θα γίνουµε µάρτυρες µιας καταστροφής».

 
Ο σκοπός της επίσκεψής της, υποστηρίζει η ίδια,είναι καθαρά εξημερωτικός δεδοµένου ότι στη Λαµπεντούζα από τον περασµένο Ιανουάριο, οπότε ξέσπασαν οι αναταραχές στην Τυνησία, έχουν φθάσει περισσότεροι από 8.000 βορειοαφρικανοί µετανάστες. Πιο φιλόξενος ήταν ο δήµαρχος του νησιού Μπερναντίνο ντε Ρουµπέις, ο οποίος επιχείρησε να διακρίνει τη 42χρονη πολιτικό από τον πατέρα της. «Ολοι έχουν την προσωπικότητά τους. Ο πατέραςτης έχει τη δική του κι εκείνη τη δική της».
 
Κατά την παραµονή των µεταναστών στη Λαµπεντούζα, οι Αρχές τούς παρέχουν καθηµερινά τρία γεύµατα, δέκα τσιγάρα και µία τηλεκάρτα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε