Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πήρε Αλαμπάμα και Μισισίπι ο Σαντόρουμ

ΦΩΤΟ REUTERS

Μπορεί ο Μιτ Ρομνεϊ να κέρδισε τη super Τρίτη, αλλά ο Ρικ Σαντόρουμ δεν το βάζει κάτω και ξεκίνησε την αντεπίθεση από το Μισισσιπί και την Αλαμπάμα.

Ο Ρόμνεϊ περιορίστηκε στην τρίτη θέση μετά τον –επίσης υπερσυντηρητικό- Νιούτ Γκίνγκριτς, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα.

Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πως στην Αλαμπάμα ο Σαντόρουμ συγκεντρώνει ποσοστό 35%, ο Γκίνγκριτς 30% και ο Ρόμνεϊ 28%. Στον Μισισιπή ο Σαντορουμ κερδίζει 33% έναντι 32% και 30% των αντιπάλων του, αντίστοιχα.

Ο Σαντόρουμ που ήταν άγνωστος στους Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους μέχρι τα τέλη της περασμένης χρονιάς, έχει μέχρι τώρα κερδίσει σε εννιά πολιτείες από την έναρξη των προκριματικών αναμετρήσεων στις 3 Ιανουαρίου.

“Ποιος θα το πίστευε ότι οι ψηφοφόροι της βάσης θα αλλάζουν τα προγνωστικά μέρα με τη μέρα”, τόνισε ο Σαντόρουμ σε συγκέντρωση στην πόλη Λαφαγιέτ της Λουιζιάνα.

Τα αποτελέσματα στις δύο πολιτείες επιβεβαιώνουν ότι ο Ρόμνεϊ παρά την τέλεια οργανωμένη προεκλογική του εκστρατεία και τα τεράστια οικονομικά μέσα που διαθέτει σε σχέση με τους αντιπάλους του, δεν έχε καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα, ο Ρόμνεϊ φάνηκε σίγουρος για τη νίκη του σε δηλώσεις του στο CNN, επισημαίνοντας πως “η εκστρατεία του Ρικ Σαντόρουμ φτάνει στο τέλος της”.

Πολιτικοί αναλυτές συμφωνούν πως το γεγονός ότι ο Σαντόρουμ και ο Γκίνγκριτς μοιράζονται τις ίδιες συντηρητικές ψήφους, ευνοεί τελικά τον Ρόμνεϊ, που θεωρείται πιο μετριοπαθής.

Πριν τα σημερινά αποτελέσματα ο Ρόμνεϊ, που έχει κερδίσει σε 17 από τις 26 πολιτείες, είχε διασφαλίσει 455 εκλέκτορες, ο Σαντόρουμ 199, ο Γκίνγκριτς 117 και ο Ρον Πολ 64. Για το χρίσμα του κόμματος απαιτούνται 1.144 εκλέκτορες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρόμνεϊ for president! – Τι έδειξε η super Τρίτη στις ΗΠΑ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε