Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Μόντι μέσω… εργασιακών σχέσεων

Η ιταλική κυβέρνηση κέρδισε σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο και έτσι δόθηκε η τελική έγκριση για τις μεταρρυθμίσεις στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, τις οποίες ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι κρίνει απαραίτητες για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ιταλίας.

  Με ψήφους 449 υπέρ και 79 κατά εγκρίθηκαν από το ιταλικό κοινοβούλιο τα μέτρα που θα ανοίξουν πολλούς τομείς των εργασιακών σχέσεων.

    Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν την ενίσχυση της εργασίας αορίστου χρόνο, την υποχρέωση πρόσληψης ενός ποσοστού των “δόκιμων” εργαζομένων και την “κοινωνική ασφάλιση για την εργασία” που θα ισχύσει σε πέντε χρόνια και θα προβλέπει την καταβολή 1.119 ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους που χάνουν την δουλειά τους.

    Παράλληλα άλλαξαν οι νομικές διατάξεις που διέπουν τις απολύσεις με την κατάργηση του άρθρου 18 που απαγόρευε τις απολύσεις “χωρίς βάσιμη αιτία”.

    Τα μέτρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να ψηφιστούν οριστικά αύριο.

    Νωρίτερα το ιταλικό κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil εξήγγειλε δεκαέξι ώρες απεργιακών κινητοποιήσεων, εξ αυτών οκτώ ώρες γενικής απεργίας, για να διαμαρτυρηθεί για τις μεταρρυθμίσεις αυτές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε