Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Πίσω από τα «ροζ σκάνδαλα» ο Μπερλουσκόνι βλέπει… μαφία

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Αποφασισμένος να παραμείνει στην πρωθυπουργία παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που… «βλέπει» το οργανωμένο έγκλημα πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται.

«Πίσω από πολλά πράγματα που συμβαίνουν μπορεί να βρίσκεται το οργανωμένο έγκλημα» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός μιλώντας στα ανώτατα στελέχη του κόμματός του, «Λαός της Ελευθερίας».

«Θέλω να επαναλάβω ότι η αγάπη θα υπερισχύσει του μίσους και του φθόνου. Δεν εννοώ να παραιτηθώ, παρά τις καθημερινές επιθέσεις σε βάρος μου», τόνισε ο «μίστερ τιβί». Και όλα αυτά ενώ η Εισαγγελία του Μιλάνου διεξάγει έρευνα που αφορά την προαγωγή της πορνείας και ότι στην όλη υπόθεση ενέχονται δύο κοπέλες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι γνώρισαν προσωπικά τον Μπερλουσκόνι: η Μαροκινή Καρίμα, γνωστή ως «Ρούμπι» και η 28χρονη Νάντια Μακρί, συνοδός πολυτελείας.

Η Μακρί είχε αναγγείλει για το απόγευμα της Πέμπτης συνέντευξη Τύπου, αλλά την ακύρωσε την τελευταία στιγμή.

Οι πρόωρες εκλογές μοιάζουν όλο και πιθανότερες. Πολλοί σχολιαστές, βέβαια, δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν ότι «τουλάχιστον τριακόσιοι νέοι εθνοπατέρες δεν θα ήθελαν να λήξει πρόωρα η νομοθετική περίοδος, διότι αν δεν συμπληρώσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια θητείας, θα χάσουν το δικαίωμα σε μηνιαία σύνταξη 3.000 ευρώ».

Ο κεντροαριστερός, πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, τέλος, κάλεσε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να συναντηθεί με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τον Έλεγχο των Μυστικών Υπηρεσιών. Πρόκειται για μια συνάντηση που έχει ζητηθεί εδώ και καιρό. Υπό το φως, όμως, των νέων εξελίξεων, τονίζει η εφημερίδα Il Messagero, είναι πολύ πιθανό να τεθούν ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση των ανδρών που ασχολούνται με την προστασία του Ιταλού πρωθυπουργού και με το αν οι ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί και καραμπινιέροι βρίσκονται στο πλάι του και σε στιγμές «απόλυτα ιδιωτικές».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε